Trollheimen / Innerdalen

Låven, Innerdalshytta
Låven, Innerdalshytta

KNTs østligste hytte i Trollheimen er Vollasetra. Hytta er selvbetjent og er lettest tilgjengelig fra Vollan gard på nordsida av Driva øst for Gjøra. Vest i Trollheimen finner vi hyttene i Innerdalen med gamle Innerdalshytta, nye Innerdalshytta og Renndølsetra. Innerdalen er av mange regnet som Norges vakreste dal. Innerdalen er lettest tilgjengelig fra vest, fra Nerdal. I nord finner vi Todalshytta i Surnadal kommune, her er mulig å leie hele hovedhytta for arrangement eller større grupper. I Vindøldalen ligger Vindølbu. Herfra er det merket rute nordover til Sætersetra, og videre til Fjordruta og Hermannhytta.

I brosjyra Gullruta er det informasjon om hytter og ruter i området. Den kan du laste ned her. 

Sammen med Hermannhytta på nordsida av Surnadalen sørger Sætersetra for å binde sammen turområdene Fjordruta og Trollheimen.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Vindølbu nordvest i Trollheimen er et av bindeleddene mellom Fjordruta på Nordmøre og Trollheimshytta midt i Trollheimen.

Hefte-Turer fra Vindølbu

Se kart og mer informasjon på UT.no

Historisk klenodium som har vært oppholdssted for engelske laksfiskere i gamle dager.

Her er mulig å leie hele hovedhytta som en enhet. Der er også selvbetjent overnatting med 7 sengeplasser.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Innerdalshytta er betjent i sesongen mellom St.hans og 31. august. Ellers i året er det Gammelhytta og Låven som er åpen som selvbetjentkvarter.

Hytta ligger idyllisk plassert like ved Fale bru i Sunndalen, ca 10 minutters gange fra veien.

Hytta er i første rekke tenkt å fungere som et bindeledd mellom Innerdalen og Vangshaugen.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Vollasetra er et praktfullt seteranlegg, bestående av sel, fjøs og eldhus, med beliggenhet på kanten av Sunndalen ved inngangsporten til Trollheimen.

Hytter og ruter i området