Hytteregler

Hardbakkhytta i solnedgang
Hardbakkhytta i solnedgang
Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Kristiansund og Nordmøre Turistforening sine hytter. Som gjest finnes det enkle regler du bør holde deg til. All virksomhet ved hyttene er basert på dugnad. Viser hver og en av oss respekt for hverandre, og det som bør gjøres, får vi alle enda mer hygge og glede av turen og oppholdet. 

Her følger noen gode råd for oppholdet på hytta:
Nøkkel
Noen hytter er låst med DNTs standard nøkkel. Du finner informasjon om hvordan du får tilgang til denne her.

Protokoll
Skriv deg inn i gjesteboka med en gang du kommer. Husk medlemsnummer. Først når det er gjort har du rettigheter på hytta.

Brannsikring
Gjør deg kjent med branninstruksen. Kontroller gjerne at røykvarsler fungerer. 

Oppslag/hytteinformasjon

På hyttene finner du forskjellige oppslag, i tillegg er det en egen informasjonsmappe som inneholder viktig informasjon for å gjøre oppholdet best mulig for deg og de som kommer etter deg. Les og sett deg inn i informasjonen du finner på hyttene.

Overnatting
Lakenpose, medbrakt sengetøy eller sovepose skal brukes. Det er rimelig og god folkeskikk at familier med barn og medlemmer over 60 år får fortrinnsrett til køyeplass.

Betaling 
Oppgjør skal skje på den enkelte hytta. På våre hytter er det mulig å betale på følgende måter: bruk av app (DNT Hyttebetaling), tilsendt faktura, bruk av kredittkort (autorisasjon) eller kontanter. Vi ønsker helst å unngå kontantflyt på hyttene, så vi ber om at dere bruker ett av de andre alternativene.
Les her for mer utfyllende informasjon om våre betalingsløsninger (pdf-fil). 

Avfall

Papir og papp brennes i ovnen. Tomflasker og glass tas med i sekken videre. Hemetikkbokser bankes flate og legges i anviste dunker. Vann fra oppvask og gulvvask tømmes på anviste plasser.

Vann 
Bruk rustfrie stålbøtter til drikkevann.

Ved
Vedtransporten er meget kostbar. Fyr med omtanke og gjør ved klar for neste gjest . Utnytt ledig ovnsplass til oppvarming av vann.
Veden skal kun brukes i ovnene, inne i hytta!

Hunder 
Det er tilrettelagt for hund på de fleste av våre hytter, grunnet allergier skal kun egne hunderom eller lignende benyttes. Dyr skal ikke være på fellesarealer. Se under den enkelte hytte for å lese mer.

Husk å ha hunden i bånd både ved hytta og på tur!

Røyking 
Røyking er ikke tillatt innendørs på våre hytter, dette gjelder også bruk av e-sigaretter. 

Alkohol
Ved bruk av alkohol må det vises måtehold, og det må på ingen måte være til sjenanse for andre gjester. Hytta er ikke festlokale!

Dagsbesøk
Ved bruk av hytta til oppholdsrom, tørking av klær, uttak av proviant, laging/spising av måltider, gjøres det opp for dagsbesøk. Dagsbesøkende har også medansvar for renhold av hytta.

Teltere
Glem ikke at du er på telttur. Teltet plasseres minst 150 meter fra hytta. Ved bruk av hytta, gjør opp for dagsbesøk og proviant. Bruk av hytta etter kl. 18 betales som for overnatting.

Renhold

Vask opp så snart du har spist. Tørk også av kokeapparat, kjøkkenbenk og bord. Vask rommet ditt og en del av fellesarealet. Er dere flere gjester - avtal hvem som tar hvilken del av fellesarealene. Tørkehåndklær og filler kokes opp når det trengs.

Avreise

Når hytta forlates skal den være i minst like god stand som ved ankomst.
- Gjør skikkelig rent og rydd opp. 
- Luft senger og sengetøy. 
- Matrester fjernes, propangass stenges. 
- Gjør klar ved for opptenning til neste gjest. 
- Ytterdører og vinduer lukkes forsvarlig.