BLI MED I Barnas Turlag!

Instruksjoner før klatring, Base Camp Innerdal
Instruksjoner før klatring, Base Camp Innerdal Foto: KNT Erlend Aarflot

Alle barn i alderen 0-12 år blir automatisk medlem av Barnas Turlag, turistforeningene i Norge satser på gode opplevelser fra barna er små, og vi på Nordmøre ønsker også å legge til rette for dette lokalt.

Aktiviteter og turer

Barnas Turlag arrangerer turer og aktiviteter på barnas premisser basert på lek, fantasi, spenning, positive opplevelser og sosialt fellesskap i nærmiljøet. Målet er å få barn til å bli glad og engasjert i den flotte naturen som omgir oss, gjennom en videreføring av den norske turtradisjonen. Vi har et variert turprogram også for barna, og som deltaker på aktiviteter i regi av Barnas Turlag kan barna lære grunnleggende friluftsliv i trygge rammer.

Utemiddager

Annenhver tirsdag (oddetalluker) arrangerer vi utemiddager hvor du kan lade batteriene rundt bålet mens ungene leker! Vær sammen med andre barnefamilier og ta en frikveld fra kjøkkenet, mens maten blir grillet på bålet.

Turene blir annonsert på facebookgruppa KNT Barnas Turlag Kristiansund.
Det koster ingenting å være med og man må heller ikke være medlem i KNT for å delta.

Vi ønsker at utemiddagene til Barnas Turlag skal være en mulighet til å komme seg ut og ha det kjekt ute, sammen med andre. Bålet er klart til kl 17:30 og slokkes når vi drar rundt klokken 19:00. Det er helt greit om dere kommer klokken 18 også og man drar når det passer.
Vi må også passe å holde avstand selv om vi er ute og følge rådene fra FHI i forbindelse med Covid 19

Ta med mat som er egnet til å tilberede på bål, som pølser, ostesmørbrød, hamburger, fiskekaker i pølsebrød, lefser med noe godt i eller pinnebrød, drikke (varm/kald) og kle deg etter været.

Program høsten 2021:

  • 4. august: Barnebasen
  • 18. august: Kvalvik fort
  • 1. september: Flyttet til Kom deg ut-dagen den 5. september (se fellesturene)
  • 15. september: Myraskogen
  • 27. september: Verdens gapahukdag, Viken Gård
  • 12. oktober: Ånesmyra
  • 26. oktober: Storbakken
  • 9. november: Hodelykt/ reflekstur Drabovannet
  • 23. november: Ånesmyra
  • 12. desember: Juleavslutning

Familiemedlemskap

Dersom dere er flere enn tre i familien kan familiemedlemskap lønne seg. Dette medlemskapet er et felles medlemskap for alle barn i en husstand og inntil 2 voksne over 26 år. Familien må ha samme adresse. Alle medlemmer får eget medlemsnummer i DNT, og kan benytte seg av DNTs medlemsfordeler. Familien betaler kun et felles sum for alle medlemmer, informasjon om priser og medlemskap finner du her.

Freikollen, Barnas topptur

Barnas Turlag Kristiansund har sin egen turkasse på toppen av Freikollen, her er det mange barn som skriver seg inn hvert år. De som har gått like mange turer som sin egen alder får diplom fra foreningen.

Nersetra, Barnas Turlags gård

Nersetra i Aure har vi et flott gårdsbruk hvor vi har samlet en del aktiviteter og tilbud knyttet opp mot Barnas Turlag. Nersetra består av hovedbygning, stabbur, fjøs, eldhus, redskapshus, smie og sommerfjøs. Hovedbygningen leies ut til større grupper og brukes også for Barnas Turlag sine arrangement. Det er godt utstyrt med kjøkken, to stuer og fire soverom med plass til 30 gjester. På låven er det et stort rom som kan brukes til større forsamlinger, lek og moro, klatring/buldring i klatreveggen og andre aktiviteter. I fjøset er det flott sløydrom hvor man kan sette fantasiten på prøve. Det er også tilrettelagt for uteaktiviteter som natursti, bruk av kart og kompass eller rigging av telt. Elva som renner like ved er blitt en yndet leke- og badeplass for barn. Området egner seg ellers godt til kortere turer innover på Ertvågøya, f.eks. til Ertvågfjellet (652). Også på Nersetra er det behov for vedlikehold, og medlemmer i Barnas Turlag (med foresatte) oppfordres til å delta i dugnadsarbeidet for å holde stedet vedlike. Vil du bidra med noe her er det fint om du tar kontakt med kontoret i Kristiansund.

Komiteer og lokale lag

Vi har en felles komite for KNT, i denne sitter det representanter fra Kristiansund og Sunndal. Om det er andre som ønsker å starte opp med aktiviteter eller lokal turgrupper kan de ta kontakt med oss på e-post: turist@knt.no.

Informasjon om KNTs komiteer finner du på denne siden

Her er turene som Barnas Turlag arrangerer i år:

Ingen kommende aktiviteter.

Flere turalternativ?

Mange barn kan også delta på voksnes turer, så det kan lønne seg å se innom oversikten over alle våre fellesturer - kanskje deres tur finnes der? Om dere er usikre på om turen er egnet for barn, ta kontakt med turleder og spør!

Oversikt over alle våre turer finnes her.