BLI MED I Barnas Turlag!

Instruksjoner før klatring, Base Camp Innerdal
Instruksjoner før klatring, Base Camp Innerdal Foto: KNT Erlend Aarflot

Alle barn i alderen 0-12 år blir automatisk medlem av Barnas Turlag, turistforeningene i Norge satser på gode opplevelser fra barna er små, og vi på Nordmøre ønsker også å legge til rette for dette lokalt.

Aktiviteter og turer

Barnas Turlag arrangerer turer og aktiviteter på barnas premisser basert på lek, fantasi, spenning, positive opplevelser og sosialt fellesskap i nærmiljøet. Målet er å få barn til å bli glad og engasjert i den flotte naturen som omgir oss, gjennom en videreføring av den norske turtradisjonen. Vi har et variert turprogram også for barna, og som deltaker på aktiviteter i regi av Barnas Turlag kan barna lære grunnleggende friluftsliv i trygge rammer.

Familiemedlemskap

Dersom dere er flere enn tre i familien kan familiemedlemskap lønne seg. Dette medlemskapet er et felles medlemskap for alle barn i en husstand og inntil 2 voksne over 26 år. Familien må ha samme adresse. Alle medlemmer får eget medlemsnummer i DNT, og kan benytte seg av DNTs medlemsfordeler. Familien betaler kun et felles sum for alle medlemmer, informasjon om priser og medlemskap finner du her.

Freikollen, Barnas topptur

Barnas Turlag Kristiansund har sin egen turkasse på toppen av Freikollen, her er det mange barn som skriver seg inn hvert år. De som har gått like mange turer som sin egen alder får diplom fra foreningen.

Nersetra, Barnas Turlags gård

Nersetra i Aure har vi et flott gårdsbruk hvor vi har samlet en del aktiviteter og tilbud knyttet opp mot Barnas Turlag. Nersetra består av hovedbygning, stabbur, fjøs, eldhus, redskapshus, smie og sommerfjøs. Hovedbygningen leies ut til større grupper og brukes også for Barnas Turlag sine arrangement. Det er godt utstyrt med kjøkken, to stuer og fire soverom med plass til 30 gjester. På låven er det et stort rom som kan brukes til større forsamlinger, lek og moro, klatring/buldring i klatreveggen og andre aktiviteter. I fjøset er det flott sløydrom hvor man kan sette fantasiten på prøve. Det er også tilrettelagt for uteaktiviteter som natursti, bruk av kart og kompass eller rigging av telt. Elva som renner like ved er blitt en yndet leke- og badeplass for barn. Området egner seg ellers godt til kortere turer innover på Ertvågøya, f.eks. til Ertvågfjellet (652). Også på Nersetra er det behov for vedlikehold, og medlemmer i Barnas Turlag (med foresatte) oppfordres til å delta i dugnadsarbeidet for å holde stedet vedlike. Vil du bidra med noe her er det fint om du tar kontakt med kontoret i Kristiansund.

Komiteer og lokale lag

Vi har en felles komite for KNT, i denne sitter det representanter fra Kristiansund og Sunndal. Om det er andre som ønsker å starte opp med aktiviteter eller lokal turgrupper kan de ta kontakt med oss på e-post: turist@knt.no.

Komiteen består for tiden av:
Harald Oppedal (Kristiansund), Camilla Gaupseth (Kristiansund) og Marit Brånås Aarflot (Sunndal)

Her er turene som Barnas Turlag arrangerer i år:

Barnas Turlag: Familietur til Imarbu

Fellestur
24. august 2019
(1 dag)

Bli med på ei trivelig familiehelg med Barnas Turlag! Sommeren går mot slutten og Barnas Turlag inviterer familier med barn ...

Passer spesielt for Barn
Arrangeres av Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Barnas Turlag Kristiansund - Kom Deg Ut dagen

Arrangement
31. august 2019
(2 dager)

Helga 30.8 - 1.9 inviterer Barnas Turlag Kristiansund til turdager på Tunga Villmarksleir på Tustna. Villmarksleiren ligger ved Linvågvatnet på ...

Passer spesielt for Barn
Arrangeres av Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Avlyst Barnas Turlag: Basecamp Smøla

Fellestur
6. september 2019
(3 dager)

Opplev den spennede naturen på Smøla! KNT har ikke hatt så mye aktiviteter knyttet til Smøla i senere år, og ...

Passer spesielt for Voksne, Barn og Ungdom
Arrangeres av Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Barnas Turlag: Tur til Årsundfjellet

Fellestur
8. september 2019
(1 dag)

Med flott utsikt til ytre Nordmøre Denne dagen har vi fellestur til Årsundfjellet i Tingvoll. Turen starter ved parkering på ...

Passer spesielt for Barn
Arrangeres av Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Barnas Turlag: Vollasetra og Ekkertind

Fellestur
21. september 2019
(2 dager)

Med Barnas Turlag til en av de aller fineste KNT-hyttene Lia opp til Vollasetra er både bratt og lang, men ...

Passer spesielt for Barn og Ungdom
Arrangeres av Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Se 2 flere turer og aktiviteter  

Flere turalternativ?

Mange barn kan også delta på voksnes turer, så det kan lønne seg å se innom oversikten over alle våre fellesturer - kanskje deres tur finnes der? Om dere er usikre på om turen er egnet for barn, ta kontakt med turleder og spør!

Oversikt over alle våre turer finnes her.