KNT åpner Aursjøhytta i påsken

Aursjøhytta i vinterskrud
Aursjøhytta i vinterskrud

Drømmen om påskesol, appelsin og hvit snø lever i beste velgående på Aursjøhytta. 

Det er tilbud for de 15 første som bestiller før 5. april – kr 499,- per døgn med fullpensjon ved bestilling av 4 dager.

Bestyrer Nils Johan Michelsen ser frem til å ta imot skiglade påsketurister på en av hyttene som kan garantere rikelig med snø i påska – Selv om det er seks uker til, så stiller jeg med snøgaranti, sier en skråsikker Nils Johan. 
Han var på Aursjøhytta i fjor også, og så da hvilke store snømengder som er såpass langt til fjells rundt påsketider. 

Når hytta åpner 8. april, så betyr det at det blir overnattingsmuligheter og det blir servert mat og drikke til gjestene som bor på hytta. – Jeg håper man kjenner sin besøkelsestid og tar kontakt hvis man ønsker å ta med seg familien til fjells, sier Michelsen. 

Det blir anledning til å gå på ski fra Osbudammen, ellers kan man bestille snøskutertransport til Aursjøhytta. Det er også mulig å ta skitrekket på Bjorli og dermed komme opp på 1250 meter. Da er det bare 300 høydemeter, men 24 flotte kilometer å gå på ski i slak nedoverbakke til 862 moh., forteller Michelsen.

Fakta om Aursjøhytta:

  • Aursjøhytta ligger midt imellom Sunndalsøra og Eikesdalen ved den spektakulære Aursjøvegen.
  • Aursjøhytta drives av Yupin Maneewan og Nils Johan Michelsen. De har drevet hytta siden 2020.
  • Aursjøhytta har 50 senger 16 rom kafeteria/restaurant med alle rettigheter og peisestue. Det er 2 rom som er tilrettelagt for  hund. 

Naturen i Aursjø-området er lett å gå i. Tørt og fint med lav vegetasjon, med mange gode stier og ruter, for de som ikke er så vant til å gå i fjellet. Vinters tid er det flott skiterreng, og i nærområdet er det terreng både for de som vil ha mer krevende forhold på langtur, eller for de som ønsker å holde seg i nærheten.

For de som ønsker å bestille plass, så ta kontakt med Nils Johan på 951 71 088 eller aursjohytta@knt.no


Bestyrer Nils Johan Michelsen på Aursjøhytta.
Bestyrer Nils Johan Michelsen på Aursjøhytta. Foto: Roar Halten

Skrevet av Roar Halten 6. mars 2022