Hvor er solkremen?


En sjelden fin dag i fjellet var det da vi gikk fellesturen i Tussan i Halsa.

Det var fem personer som var med turleder Roar Halten på fellestur på Tussan denne lørdagen. Frost i bakken gjorde at forholdene var optimale for en flott dag i fjellet. 

Det skulle også vise seg at enkelte med høydeskrekk fikk pushet grensene sine litt.​​​​​​​

Fire fra Bergsøya, en østlending og en turleder fra Kristiansund var gruppa som skulle forsere tre fjell denne vakre dagen. Helt vindstille, ikke en sky i sikte og blide gode turfolk gjør at dette blir en tur som ikke går i glemmeboka så lett. Det største problemet i dag var kanskje mangelen på solkrem. Luksusproblem i oktober.

Mestring med høydeskrekken

Vi gikk fra Haugaskaret opp til Tussan, der også StikkUt-posten er. Turen gikk vi videre til mellom-Tussen, ned bratta, der enkelte fikk kjenning, og mestring, med høydeskrekken. Deretter gikk vi videre opp til selve Stortussen (765 moh). Derfra gikk vi langs merket løype ned fra sørsiden i retning mot Jutulbu og Fjordruta.

Denne dagen var det også sauesanking på Tussan, og turfølget fikk hjulpet litt til ved å sende observasjoner til sauesankerne. 

De som var med: Borghild Hjortnes, Britt Hjortnes, Karianne Hjortnes, Harald Kristian Halset, Cathrine Groth og turleder Roar Halten

Skrevet av Roar Halten 5. oktober 2019