Turhelg i Vindøldalen

Indre Fauskånebba med Blånebba i bakgrunen
Indre Fauskånebba med Blånebba i bakgrunen

16. og 17. august hadde KNT satt opp to turer i Vindøldalen.

Lørdag var det tur til Rognnebba og på søndag skulle Fauskånebba og Blånebba bestiges.

Lørdag morgen var vi 9 stk som begynte på den lange turen til Rognnebba. De første 7,5 km syklet vi inn Vindøldalen før selve fotturen startet. Første delen fulgte vi elveleiet opp til Fagerlidalen og passerte de populære jettegrytene. Etter ca 1,5 time kom vi til enden av Fagerlidalen og måtte passere Fagerlidalsbekken som egentlig er en elv. Heldigvis hadde det vært lite nedbør så vi klarte etter litt strev å vade oss over. Hittil hadde det vært lett å gå, men det var nå stigningen begynte. Før selve Rognnebba måtte vi over Litjnebba og ned et godt stykke før selve fjellet. Været var ganske bra, men det ble kraftig vind etter hvert, På vei opp til toppen ble det storm i vindkastene så vi vurderte å snu. Det er ikke lett å bruke 6 timer for så å snu like før toppen. Vi valgte derfor å dele gruppa i to slik at de 4 som ikke liker å gi seg tok turen til toppen mens vi andre snudde. Vi hadde med samband på turen og det fungerte godt slik at vi hadde kontakt hele tiden og møttes igjen da vi skulle krysse Fagerlidalsbekken. Turen til Rognebba er på ca 40 km, så det var en sliten gjeng som kom tilbake til utgangspunktet 12,5 timer etter vi startet. De fleste overnattet på Vindølbu, og her ble det servert nydelig hjemmelaget Thailandsk mat laget av Khamikka og Chanpen.

Søndag morgen var vi klar for ny tur. Noen av deltakerne var slitne etter langturen og brukte dagen til blåbærplukking, men det dukket også opp nye deltakere til dagens tur. I sol og varme var vi 6 stykker som tok fatt på turene til Fauskånebba og Blåfjellet. Dette var også en forholdsvis lang tur på over 20 km, så gnagsår og stive ben fra gårsdagens tur førte til at vi i dag også delte oss i to grupper. Tre i følget tok en kortere variant til Fauskånebba mens resten gikk hele turen over Indre Fauskånebba og Blånebba. Tilbaketuren gikk vi ned fra skaret vest for Blånebba til Eiterdalsskardet. Begge gruppene møttes igjen da vi kom ned til syklene.


Deltakere på tur til Rognebba:

Vigdis Haugen, Solgun Veddeng, Arnhild Bergeim, Kirsti Hjørnevik, Damhat Sekho, Khamikka Morsund, Chanpen Bakken. Turledere: Håvard Johansen og Trine Marie Larsen


Deltakere på tur til Fauskånebba og Blåfjellet

Laila Karlsen, Vigdis Haugen, Tanja Hammerbekk, Damhat Sekho, Turledere: Håvard Johansen og Trine Marie Larsen

Skrevet av Ivar Vullum 11. september 2019