Storøra i nydelig sommervær

Pause på toppen av Storøra
Pause på toppen av Storøra

En herlig turdag med bestigning av et av Aures høyeste fjell, Storøra!

Det var åtte turglade deltakere som møtte opp for å være med på turen til Storøra, 905 moh., Aures nest høgste topp. Vi startet turen fra Ørbogen i nydelig vær denne lørdagen. Turen startet i skogsterreng og vi gikk på en fin og tørr sti i grei stigning oppover. Været var fantastisk, og det var da en ekstra god grunn til at vi tok oss god tid og nøt turen og utsikten etter hvert som landskapet åpnet seg når vi kom høyere og høyere oppover. Mot toppen fra Ørboglia til Storøra var stigningen ganske bratt, og vi bevilget oss flere pustepauser oppover denne bratta i solsteken. Siste del mot toppen var det litt stein som skulle forseres, men plutselig var vi oppe ved varden. Her tok vi ei skikkelig lang matpause, og tok oss god tid til å nyte utsikten i flott klarvær.

Utsikt mot Imarsundet og KNTs hytte Imarbu på Fjordruta
Utsikt mot Imarsundet og KNTs hytte Imarbu på Fjordruta


Nå hadde vi gått i 4 km, men i stedet for å gå samme vei tilbake igjen ble det valgt en rundtur. Rundturer er alltid kjekt. Fra toppen gikk vi ned til Karlsviksalen, og videre til Fuglsnesdalen og Fuglsnesvatnet hvor flere av deltakerne badet. Det var en god temperatur på vannet, og de som ikke badet tok ei lengre pause ved vatnet. Videre gikk vi til høyre for Ørbogvatnet og videre langs Hållåelva. Vi passerte Litløra til høyre for oss på hjemturen, men opp dit gikk vi ikke. Det får bli en annen gang.

Vi gikk totalt 12 km og brukte nesten 7 timer med alle pausene inkludert.

Takk for turen!

Og takk til en dyktig turleder; Bjørn E. Hultgren

Deltakere på turen:

Lars Sørvik, Vibeke Halse, Solfrid Garberg, Karin Hinrichsen, Bente Bruseth, Mari Jensen, Ole Martin Leirvåg og Dag Arnesen.

Referent: Vibeke Halse.

Retur gikk nedover Karlsviksalen og tilbake gjennom Ørbogdalen.
Retur gikk nedover Karlsviksalen og tilbake gjennom Ørbogdalen.