Referat NF Grunnkurs skred alpint

Graving av snøprofiler er obligatorisk under skredkurs
Graving av snøprofiler er obligatorisk under skredkurs Foto: KNT

Tidlig i april ble det gjennomført skredkurs for medlemmer av KNT.

Kurset startet fredag ettermiddag med teori på KNT-kontoret i Kristiansund. Kursholder Ole-Morten Hestetun hadde en innføring i teori rundt skred, hva som utløser disse, hvilke faktorer som spiller inn for å skape skredfare m.m. Lørdag og søndag ble det opplæring ute i terrenget. På lørdag stod Åbittind på programmet, dagen hadde ikke helt det beste været, men opplæring i dette temaet krever ikke sol og vindstille. Søndag ble det ny tur og mer praksis, da med tur til Nebba. Siste dag med praksis ble på onsdag, da med tur til Litltusten i Åndalen.

NF Grunnkurs skred er et tredagers kurs som gir en grunnkompetanse, det er mulig å bygge videre på denne med videregående kurs. Kurset dekker også kravet i forhold til skredutdanning i turlederstigen til DNT.

Totalt 4 deltakere var med på kurset denne gangen, Kjell Guldstein, Johanne Gryt, Magnus Gryt og Christoffer Nordahl. Vi gratulerer med vel gjennomført kurs og håper at den nye kompetansen kan komme både dem selv og andre i KNT til nytte etterhvert.

Om det er interesse fra flere for slike kurs bes dere ta kontakt med KNT på adressen: fellestur@knt.no

Takk til Ole-Morten for godt gjennomført kurs!

Dersom noen ønsker å se flere bilder fra kurset, så har Ole-Morten laget et album med bilder på facebook. Klikk her for å komme til albumet.