Juleverksted og familiedugnad

Gøy på låven!
Gøy på låven!

Første helgen i desember var det igjen duket for en helg med juleverksted og familiedugnad på Nersetra i Aure.

Det bruker å bli mange interesserte til denne helgen, så også i år. Over 30 personer samlet seg i huset på Nersetra fredag kveld, noen har vært med i mange år, men det var også noen nye fjes. Fredagskvelden gikk med til å bli kjent med hverandre, spise en god middag og legge planer for oppgavene lørdag og søndag.

På lørdag morgen var det felles frokost før man satte i gang med dagens gjøremål. Barna var kjapt i gang med å lage julepynt og julegaver. I eldhuset var det formingsaktiviteter med tekstil, perler, filt, papp og andre materialer, og på snekkerloftet ble det laget forskjellige gaver i tre. Når barna ville ha en pause i verkstedaktivitetene kunne de leke fritt både ute og på den store låven. Her er det en liten klatrevegg, mange madrasser og stort areal som kan brukes til fri lek.

Noen barn ville også delta i de voksne sine gjøremål, hovedoppgavene for dugnaden var vedarbeid og rydding i fjøs, og dette er oppgaver som barn fint kan være med på. Kanskje vi fikk lagt litt grunnlag for fremtidige dugnadssjeler her...? Foruten disse oppgavene er selvfølgelig noen voksne engasjert som ledere på juleverkstedene, noen tok nedvask av stabburet, huset som er disponibelt for utleie til fotturister på Fjordruta, og noen tok seg av kjøkkenjobben. Det ligger mye arbeid i både planlegging og utførelse av oppgavene på kjøkkenet når 40 personer skal ha flere gode måltid i løpet av helga.

Midt på dagen lørdag serveres det risengrynsgrøt, og det var ikke fritt for at det dukket opp både en og to mandler i den. På lørdagskvelden ble det servert en god julemiddag, og etterhvert dukket nissen opp med gaver til barna. Etter at maten er spist og det har blitt ryddet opp, blir det tid til gode samtaler, spill og andre sosiale aktiviteter, før man finner roen og går til sengs.

Søndag fortsetter man med aktivitetene fra lørdagen, men begynner å pakke sammen etter lunsjtid. Det er 1. søndag i advent og noen har aktiviteter de skal delta på senere på ettermiddag, alle bidrar til rydding før man starter på hjemturen. De fleste sitter nok igjen med tanker om at dette var en travel, men kjekk helg.

Neste planlagte familiedugnad på Nersetra blir til sommeren - det er første gangen vi har med en slik dugnad i fellesturprogrammet, og også første gangen vi som står bak juledugnaden skal arrangere sommerdugnad. Det blir spennende, og vi ser frem til en like kjekk helg som de vi bruker å ha i desember. Informasjon om begge familiehelgene finnes i fellesturheftet som har blitt sendt ut i disse dager.