Høstdugnad på Grøvudalshytta

Veden skal på plass før vinteren
Veden skal på plass før vinteren Foto: KNT

Helga 19.-21.10 ble årets siste høstdugnad på hyttene til KNT gjennomført. Vinterklargjøring stod naturlig nok i fokus.

Deltakerne på dugnaden kom innover til hytta utover ettermiddag og kveld på fredag. Hytta var allerede god og varm da Magne hadde startet tidligere og fått god fyr i ovnene.Ost og kjeks på Grøvudalshytta
Ost og kjeks på Grøvudalshytta Foto: KNT

Da de siste av oss ankom var det oppdekket til et flott ostebord, og vi kunne sette oss rett til bords. God mat og drikke er en naturlig del av KNT sine dugnadshelger, det skal bli satt pris på deltakerne som kommer og bruker av fritiden sin.

Når vi hadde fått spist godt fikk Kristin og Erling informert om hvilke planer de hadde for helga, hvilke oppgaver som måtte prioriteres og hva som kunne gjøres om man fikk tid til overs.

Lørdagen startet vi med en god frokost i 8-tiden, oppgavene for dagen ble fordelt og vi satte i gang arbeidet.

Et arbeidslag som ville holde på med vedarbeid fikk ta turen innover Grøvudalen, her ble det kappet ned bjørk som ble satt opp til mellomlagring. Den blir hentet når frosten er i bakken og det er lettere å få dradd den ut.

Andre tok tak i arbeidet med hyttene, en gjeng med støvsuging, vasking og rydding. Proviantlageret ble kontrollert og ryddet, bokhyller ble systematisert, sengetøy tatt av og pakket til vask, og mye annet som må gjøres for at hytten skal være i den stand vi ønsker.

En gjeng fikk startet med den utvendige jobben på eiendommen. Det var behov for beising av et par vegger på hovedhytta, og selv om det var litt kaldt så var det plussgrader og greit malingsvær. Den fineste jobben, tømming av utedo, ble også tatt tak i. Her tok Erling ansvar for jobben selv, men fikk god hjelp av førstereisgutt i KNT-dugnad, Magne.

Etter lunsj lå vi godt an i forhold til planene, men vi var der for å gjøre en innsats, så jobben fortsatte. Vedlaget var kommet ned fra dalen og startet jobben med den store haugen med bjørk som var tilkjørt tidligere i år. Det ble kappet og klyvd ved til alle vedskjul var fulle, vi måtte faktisk legge opp ved på nye plasser. På det meste holdt 4 mann på med kapping, 1 med klyver, 2 med øks og 2 med stabling. Da går det unna...


Når mørket begynte å komme ble utejobben avsluttet, og vi trakk inn for å gjøre klar middag. Denne kvelden ble det dekket opp til et flott bacalaomåltid og riskrem til dessert.

Praten gikk om løst og fast, mang en god historie ble delt og deltakerne ble bedre kjent med hverandre. Det ble også tid til en runde med kortspill hvor vi fikk føle litt på hverandres konkurranseinstinkt.

Vi fikk pratet litt om tankene for søndagen, noen oppgaver gjenstod som vi måtte fullføre. Været var litt usikkert, det begynte å dryppe litt på lørdagskvelden, så å starte nye uteprosjekt var ikke så aktuelt.

Flott oppdekning på høstdugnad i Grøvudalen
Flott oppdekning på høstdugnad i Grøvudalen Foto: KNT

Søndag morgen ble det også en god frokost, vi planla å fullføre jobben med ved. Videre skulle resten av hovedhytta gjøres ren, og en del mindre oppgaver skulle bli utført. Ved lunsjtid var vi ajour, og siden været ikke var helt med oss lenger ble det til at vi avsluttet. Noen var da klar for retur og reiste, mens noen av oss satt igjen og tok en kaffe og prat før vi ryddet oss ut. Turen fra hytta ned til parkeringen på Hallen gikk i regnvær, men med klesbytte i bilen var det ikke noe problem.

Vi konkluderer med at helga var vellykket, det ble gjort mer arbeid enn planlagt, vi koste oss med god mat og ikke minst fikk vi bli kjent med nye mennesker som deler interessen for fjellet og har engasjement til å bli med på dugnad for fellesskapet.

Dugnadsgjengen er ferdig for helga
Dugnadsgjengen er ferdig for helga Foto: KNT

Fra venstre: Harald Oppedal, Randi Vibeke Pedersen, Kristin Schrøder, Elisabeth Lille, Inge Michael Olsen, Målfrid Guldstein, Marianne Hestvik, Mikael Oppedal, Kristine Ludvigsen og Magne Haugen.
Foto: Erling Kjøl

Erling og Kristin, tilsyn på Grøvudalshytta, er fornøyd etter en god dugnadshelg!
Erling og Kristin, tilsyn på Grøvudalshytta, er fornøyd etter en god dugnadshelg!