Vedsjau på Sætersetra

Arbeidslaget fikk produsert mye ved
Arbeidslaget fikk produsert mye ved Foto: KNT

Sætersetra har ved nok for mange år fremover etter årets dugnad, her er det bare å holde fyr i ovnene når man er på hytta!

Fredag 12. oktober dro 8 mann og 2 damer fra Kristiansund og Nordmøre Turistforening opp lia fra Øvre Sæter i Surnadalen for å rydde setervollen på Sætersetra for bjørk og legging av plank på våte partier på stien. Det ble to særdeles varme dager med jobbing i bar overkropp og for enkelte bading i Grytbekken.

Siden krøtterne forsvant fra utmarka, gror tidligere åpne setervollen igjen i økende tempo. For å holde på det gamle inntrykket på denne vollen, må det hugges ofte. To motorsager og tre klyvdøkser var i sving hele helga.

Sætersetra ligger idyllisk til bare en halv time fra parkeringsplass på veien til den nye trafostasjonen til Statnett. Setra har 8 sengeplasser + 2 på stua og er selvbetjent, dvs. at mat kan kjøpes fra proviantlageret og at det er sengetøy på alle senger. Du trenger bare å ta med lakenpose eller sovepose. Det går merkede stier fra setra til Hermannhytta på Nordmarka og til Vindølbu i Vindøldalen. Irene og Oddbjørn Bolme er foreningens tilsyn på hytta.

Bildet øverst i artikkelen: Fra venstre Heidi Leonhardsen, Oddbjørn Bolme, Irene Bolme, Magne Herkedal, Petter Brevik, Johan Sættem, Dag Arnesen og Arve Olsen. Foto Eirik Gudmundsen.

Irene og Oddbjørn Bolme, tilsyn på Sætersetra
Irene og Oddbjørn Bolme, tilsyn på Sætersetra Foto: KNT

Skrevet av Harald Atle Oppedal 16. oktober 2018