Fellestur til Kråkvasstind

KNT- tur 03.03.2018, Storlidalen - Kråkvasstind 


Det var oppmøte ved parkeringen innerst i den ellers så vakre Storlidalen kl. 09:00. Denne morgenen var grå og kald, så tross de ca 60 stk. som hadde trykket «skal» på Facebook-arrangementet - så møtte det bare 10 stk. inkludert turleder Jan Olav T. Gimnæs. 
3 stk. hadde tatt turen fra Trondheim/Melhus, 1 kom opp fra Kristiansund og øvrige kom til via hytter på Oppdal og i Storlidalen.
Det store «fraværet» skyldtes nok faren for dårlig sikt og kulde. Veldig synd da det hadde vært ukesvis med finvær. Ved oppstart hadde vi minus 8. - på topp 1700 m.o.h var det nok nærmere minus 15. På vei opp fulgte vi «Grugguskaret». Etter at vi hadde passert skaret lysna været noe, og vi kunne skimte sola bak skydekket. Et imponerende fjell-landskap åpna seg, ikke rart at dette er populært.
Føret var krevende fordi alt det deilige pudderet var avblåst, og vinden hadde etterlatt krater og dumper som gjorde nedkjøringen krevende. 
Vår tøffe turleder samt en representant fra Trondheim benyttet fjellski, alle andre hadde rando-utstyr. Rando var en klar fordel i den utfordrende nedkjøringen fra toppen. Vi tok det forsiktig og valgte en annen retning på returen. Da fulgte vi etter hvert Sandåa. Smilet kom heldigvis i den lune skogen ned mot Ångardsvatnet. Her lå det nemlig pudder og venta på oss. Det ble noen svinger før vi måtte ta turen over isen og videre tilbake til bilene. 
Turen tok flere timer enn forventet - så noen meldte om at de gikk næringstomme. Det blei også småtrått de siste snaue 4 kilometerne innover dalen – ikke så rart når du staker med påmonterte feller. Her var det greit å tenke at dette blir ei god treningsøkt. Totalt logget vi drøye 25 km på turen. Antall høydemeter logget til ca 1400.
Alt i alt en fin tur som frister til gjentagelse i bedre forhold. Det var en sosial gjeng som avslutta dagen på kanten til at vi måtte ha på hodelyktene.
Deltakere på turen var:
Jarle Myhre,Trude Brattøy,Rune Djuvsland,Paul Rusgen,Irene Haugen,Bjørge Løvik,Anne Stine Ekker,Nils Marius Hoel, Øistein Sagmo. Turleder Jan Olav T.Gimnæs

Skrevet av: Rune Djuvsland
Alle foto Jam Olav T. Gimnes

Wikipedia:
Kråkvasstinden eller Sandåhøa er et fjell i Oppdal kommune i Trøndelag fylke. Fjellet har en høyde på 1 700 meter over havet og ligger mellom Gravem/Gjøra (øvre del av Sunndalen), Klevgårdene (vestre del av Oppdal) og Storlidalen, rundt 10 kilometer nord for Gjøra, og er en av toppene i Trollheimen. Fra toppen er det utsikt mot Dovrefjell i sør, Innerdalsfjell i vest og Trollheimstopper i nord.

Skrevet av Ivar Vullum 5. mars 2018