Les turreferat fra vårskitur til Dronningkrona

På vei opp til Dronningkrona.
På vei opp til Dronningkrona. Foto: Kjell Guldstein

Innimellom lønner det seg å utsette en fellestur for å jakte de perfekte forholdene. Slik var det med turen til Dronningkrona.

Bilen var pakket og klar kvelden før. Turen som hadde blitt utsatt en gang tidligere grunnet vind og skredfare skulle endelig skje. Utsettelse førte til at størrelsen på turgruppa ble amputert. Seks av sju deltakere møtte opp på Coop Prix Storbakken 07:30, siste sto klar på parkeringen når resten parkerte bilene sine. Været var upåklagelig, og heldige var vi som kunne ta på skiene få meter fra bilene.  

Gode spor var tråkket oppover skogen, og turen gjennom gikk veldig bra. Takknemlig var vi alle som kunne ha skiene festet på skoene heller enn sekken.  

Turleder Kjell Guldstein var fartsholder, mens Jonas B. Holten passet på alle sammen og gikk bakerst. Etter som vi kom lenger opp i skogen byttet vi på å holde farten. Etter en liten stund var vi kommet gjennom skogen, og kunne se de flotte fjellene som omringet dalen.  

Mange på tur

Gruppa var flinke på å ta korte pauser der alle fikk i seg væske, siden sola skinte såpass sterkt. Strekningen fra skogen og fram til tusenmetersbakken gikk som en lek. Bakken på 800 høydemeter var en annen sak. På grunn av litt for smale feller, ble det en utfordring å holde seg på bena. Heldigvis var turkameratene mine ivrige på å hjelpe, og jeg fikk lånt meg et par skarejern av turleder Kjell.  

Det var mange som var på tur, og det betydde at det var gode spor tråkket oppover hele veien.  

Dette er en tur jeg kommer til å huske. Tusen takk til alle de herlige folka som var med! Dette var en fantastisk tur. Alt fra reisen opp og ned, utsikten og ikke minst den lille koselige turgjengen jeg var så heldig å kunne gå med. 

Selv om jeg var en del år yngre enn resten, var det en veldig fin sosial opplevelse. Min viktigste rolle vil jeg si var å passe på at alle smurte seg godt med solkrem. Spesielt min far som året før hadde kommet hjem seende ut som en eller annen rød vaskebjørn.  

Referent Vilde Aarøe Holten

Skrevet av Roar Halten 4. juli 2022