Turreferat fra fellestur til Høgfjellet

Høgfjellet i Tingvoll
Høgfjellet i Tingvoll Foto: Jan Gjerde

En solrik tur på en av Tingvolls meste kjente topper.

Vi samlet oss torsdag ettermiddag på parkeringen utenfor COOP på Storbakken for å delta på fellestur til Høgfjellet i regi av Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Været var bra med sol, men det hadde vært en kalt nordavind noen dager og den hang fortsatt i. Etter å hatt fått hilst på alle de frammøtte kunne vi holde en kort opptelling som viste 3 deltakere fra Ukraina sammen med vår integrerings-entusiast i KNT; Håvard Johansen og 6 deltakere fra Nordmøre. 

Variert natur

Vi samlet oss ved riksveien ved starten av tømmerveien opp fra Vulvika. Gjennomgang og anbefalinger for turen ble gitt før vi gikk vi oppover veien og opp dalen. Vi tok til venstre opp mot Vulvikelva og fulgte denne opp til Vulvikvannet. En flott tur i variert natur og med en rast med nydelig utsikt over Vulvikvannet, før vi dro rett opp mot toppen av Høgfjellet på nordsiden av fjellet. Nydelig kveldssol og utsikt over ytre Nordmøre på veien opp.

Fjellpanorama

Alle kom seg fint til toppen og vel opp viste det seg at vinden hadde løyet og vi fikk en flott pause på toppen med mat og drikke, godsaker og hyggelig prat både mellom de norske og våre flyktninger fra Ukraina. Et fjellpanorama som strakte seg fra Tustna fjellene i nord til Freikollen i vest, og med hele rekken av hvite tinder foran oss mot sør. Etter å ha diskutert og gått  gjennom de fleste toppene var det på tide å ta samme turen ned; rett ned til Vulvikvannet først. Sne-flekkene ga oss mulighet til å renne på rumpa ned en del av bakken. Vi ble våte ja, men morsomt var det for deltakere i alle aldre.

Fire timer

Etter drøyt 4 timer var vi nede ved bilene igjen og hadde fått oss en utmerket kveldstur på tidligsommeren på Nordmøre. Noe vakrere kan man knapt få.
​​​​​​​Turledere var Dina Gaupseth og Jan Gjerde. Takk for turen og hyggelig selskap fra turlederne.

Skrevet av Roar Halten 23. juni 2022