Turreferat fra KNT Fjellsport sin tur til Trolltind

På vei opp til Trolltind
På vei opp til Trolltind Foto: Sofie Berg

Klokken 09:00 var en god gjeng på 4 stk samlet på parkeringen øverst i Jordalsgrenda klar for fellestur med KNT til Trolltind. Trolltind er en populær og lett tilgjengelig topp som rager 1347 meter over havet.

Det siste snøfallet og melding om fint vær var håpet om en fantastisk dag i fjellheimen stort.

Etter en kjapp brief av turleder Sofie Berg kom vi oss i gang før solen hadde stått opp. For å ivareta sikkerheten gjennomførte vi en gruppesjekk av skredsøkerne rett etter turstart. Mens vi siktet oss inn på det brattere partiet ved cirka 900 høydemeter begynte solen å skinne i fjellsiden. De få skyene dagen startet med begynte sakte men sikkert å forsvinne. 

Gjennom det brattere partiet var det nesten vindstille og solskinnet gjorde godt i 10 minusgrader. Vel oppe på 1200 moh har man fin utsikt til alle kanter og man har målet i sikte. Turen videre gikk under toppen og bort til nordsiden før vi fulgte ryggen til topps.

Turen opp tok i underkant av 3 timer. Det var mange på tur opp til Trolltind denne dagen, så etter en kjapp matbit på toppen tok vi turen ned igjen. Fra 1200 moh og ned til 8-900 moh var det fantastiske forhold. To av deltagerne valgte å legge på fellene på nytt og ta en tur til i dette partiet.

Totalt tok turen omkring 4 timer med en nedfart. En meget fin tur i fantastisk vær sammen med hyggelige folk.

Takk for turen!

Referent Arild Stenset


Start i blåtimen.
Start i blåtimen. Foto: Sofie Berg
Flott lys på Trolltind.
Flott lys på Trolltind. Foto: Sofie Berg
Samling på toppen av Trolltind.
Samling på toppen av Trolltind. Foto: Sofie Berg

Skrevet av Roar Halten 21. januar 2022