Turreferat fra fellestur til Sørtussen

Fellesbildet på toppen av Sørtussen
Fellesbildet på toppen av Sørtussen Foto: Gøran S. Gedde-Dahl

I lunt og fint turvær var vi totalt 8 deltakere som møttes parkeringa ved Åndalssetra kl. 10.00 for å gå til Sørtussen, 907 moh. Vi var forberedt på en tur i blaut myr og delvis uten sti på vei mot toppen.

Referat fra fellestur til Sørtussen 26.09.21

Vi gikk først til Trolldalsvatnet, og videre over delvis myrlendt terreng før vi kom til Fagerdalsvatnet. Derfra var det bratt opp ogingen sti. Vi gikk på med friskt mot gjennom bjørkekratt og noe sleipt underlag og et og annet sauetråkk lot oss tro at vi hadde funnet en slags sti. Etter det bratteste var unnagjort, tok vi en liten rast.

Vi var nå klare for de siste høydemetrene mot toppen. Vel oppe kunne vi nyte utsikten fra ytre Nordmøres høyeste stup, en god pause med mat og drikke, og litt fotografering. Turen tilbake gikk samme vei.

Med tanke på nedbøren som har vært den siste tiden, var det ikke så vått som man skulle tro i terrenget. Vi brukte totalt 5 timer på en flott tur i høstfarget natur.

Deltakere på turen var: Reidun Sveaas (turleder), Dag Arnesen, Janne Mork, Gøran Sildnes Gedde-Dahl, Hannah Knutsen, Bernt Mathisen, Miguel Einset og Ragnhild Einset (referent)

Skrevet av Roar Halten 4. oktober 2021