Les turreferat maiturene til KNT Fjellsport

KNT Fjellsport på Dronningens Krone
KNT Fjellsport på Dronningens Krone Foto: KNT Fjellsport

Gjengen i KNT Fjellsport feiret dannelsen av den nye turgruppa med flere flotte maiturer. Her kan du lese oppsummeringen fra turene.

KNT Fjellsport vart stiftet tirsdag 4 mai 2021. Oppstarten av KNT fjellsport skjedde på hovedkontoret sammen med daglig leder og styreleder etter at styret i Kristiansund og Nordmøre Turistforening hadde behandla og gitt sin tilslutning til oppstart av gruppe.

KNT Fjellsport sitt første arrangement vart gjennomført tirsdag 11. mai med åpen fellesklatring på Kvitneset. Dette er et nydelig klatrefelt etablert av Kristiansund Fjellklubb.

Torsdag 13. mai reiste en liten gruppe fra styret, til Romsdalen for å bestige Gjuratinden, det er en lang og teknisk tur som krever mye kunnskap om fremkomst i bratt terreng. Her er det både bratte fjell, luftige partier og rasutsatt. For å nå toppen er det nødvendig å å klatre og rappell er den beste måten å ta returen.

Fredag 14. mai reiste 2 av styremedlemmene til Sunndalsfjella. Med utgangspunkt i parkeringsplassen ved Camp Dronningkrona så var turmålet Grøvelnebba. Turruta ble traversen fra Mohaugen, over Grøvellnebba og videre nedover i ned til starten av 800 metersbakken. Dette er en bratt alpin tur med innslag av klatring og rappell. Den luftige traversen gjør dette til en poppulær tur og med den vakre utsikta til Ålvundeid og Sunndalsfjorden er det vanskelig å ikke ville tilbake.

Lørdag 15. mai var det en god gruppe av styret som var med på tur. Værmeldinga var strålende og det var planlagt langtur til Dronningkrona og Kongskrona. Dette er en tur som byr på mange høydemeter både oppover og ned. Etter å ha planlagt rundturen så hadde turfølget satt igjenn biler på Dalen parkering i Nerdalen og turen starta på samme sted som gårsdagens tur, på normalruta til dronningkrona.

Den begynnende våren gjorde at skia fikk være på sekken opp lia, når skogen begynte å bli litt tynn, så var det nok snø til å få skia nederst. Værmeldinga leverte og gruppa fikk gode pauser i det fine været.
På Dronningkrona var det på med utstyr og ut med tau ifrå utstikket mot Kongen. Der var det et ferdig oppsatt anker som ble vurdert som meget godt og som ble brukt. Den første rappellen var en lang rappell på underkant av 60meter og gjennomført med to tau av samme lengde. Etter det satte gruppa opp en rappell til på 10 meter med eget anker.

Turen gikk videre opp til Kongskrona det var folk der tidligere på dagen, men vi fikk toppen for oss selv. Sjelden har siste rest av kaffe, matpakke og litt sjokolade smakt så godt. Panoramautsikten til både Trollheimen og mot Romsdalen er sjeldent vakker og frister til å både gjenta tidligere turer og å utforske nye topper. Turen ned til Grasdalen bød på bratt kjøring i snø som hadde fått godgjort seg en hel dag i sola. Før Virumsetra tok gruppa en pause i nedkjøringa for å beundre isbreene og Vinnufjellmassivet.

Søndag 16 mai hadde KNT Fjellsport sitt første styremøte og konstituerte seg med følgende fordeling:

  • Ole-Morten Hestetun, leder
  • Barbro Auestad, nestleder
  • Bertil Endresen, sekretær
  • Christoffer Nilsen Nordahl, web, facebook, Instagram og nettsiden
  • Sigrun Sofie Berg, styremedlem
  • Kristin Hjortnes, styremedlem
  • Thor Martin Franksson, styremedlem


Mandag 17 mai representerte KNT Fjellsport for Kristiansund og Nordmøre Turistforening på byens 17. mai feiring med koronatilpasninger. Dette skjedde ved at styret med noen fjellsportinteresserte venner stod på Varden for å hilse 17 maifeiringa med både Norske flagg og flagg for KNT.

KNT fjellsport har en rekke arrangementer planlagt for 2021 og både medlemmer og ikke-medlemmer kan delta. Informasjon og påmelding finner du på https://www.kntur.no/aktiviteter/?organizers=forening%3A1489


Skrevet av Roar Halten 30. mai 2021