Turreferat fra tur til Dronningkrona

I fint driv ned Dronningkrona
I fint driv ned Dronningkrona Foto: Jonas Båfjord Holten

Les turreferatet fra Jonas fra en av vårens flotteste skiturer til Dronningkrona.

Undertegnede fikk 14 timers varsel på at det var ledig plass, så tiden gikk med til å finne fram feller og utstyr. Det siste jeg trodde jeg hadde glemt var hansker, ble oppdaget i siste liten etter en siste ekstra sjekk på vei ut døra kl 07:25. Glad og fornøyd møtte jeg opp på Coop på Storbakken 0730 lørdag morgen. 

Obligatorisk kontroll med skredsøkere
Obligatorisk kontroll med skredsøkere Foto: Jonas Båfjord Holten

På grunn av en kald vår med mye snø kunne vi spenne på skiene like ved parkeringsplassen. Fra parkeringsplassen og opp lia var det tråkket gode spor, og turen gjennom skogen gikk veldig fint. Det er veldig kjekt å slippe å starte med skiene på sekken.

Kort tid etter dette bildet ble tatt gikk ble jakker tatt av, oppoverbakke er helt ok i nydelig vær og hyggelig turfølge.
Kort tid etter dette bildet ble tatt gikk ble jakker tatt av, oppoverbakke er helt ok i nydelig vær og hyggelig turfølge. Foto: Jonas Båfjord Holten

Kjell Guldstein og Turid Fossland var kyndige turledere, Kjell startet som fartsholder, og Turid tok ansvar for å gå bakerst.  Etter relativt kort tid var skogen forsert, og vi kunne se nydelige turmål i alle retninger.

Første tekniske pause med litt mat tok vi et lite stykke over skoggrensa. Litt kald vind: Jakker på.Utsikt mot Børsetkjerringa (til venstre), Viromkjerringa og Øyakjerringa.
Første tekniske pause med litt mat tok vi et lite stykke over skoggrensa. Litt kald vind: Jakker på.Utsikt mot Børsetkjerringa (til venstre), Viromkjerringa og Øyakjerringa. Foto: Jonas Båfjord Holten

Dalen og fjellsiden vi skulle opp lå badet i sol. Kjell kunne berolige med at tusenmetersbakken kun er 800 høydemeter, så da kunne vi avslappet gå videre. KNT var ikke eneste gruppe på tur, og det var tråkket gode spor oppover.

Gode spor opp tusenmetersbakken. Grøvelnebba helt til venstre i bildet.
Gode spor opp tusenmetersbakken. Grøvelnebba helt til venstre i bildet. Foto: Jonas Båfjord Holten
Tussdalsnebba til venstre i bildet og Sunndalsfjorden i midten. Siste lengde før en velfortjent matpause.
Tussdalsnebba til venstre i bildet og Sunndalsfjorden i midten. Siste lengde før en velfortjent matpause. Foto: Jonas Båfjord Holten
Lettskyet vær gir fint mønster på snødekte fjellsider. Selv om det skyet litt til da vi nærmet oss toppen var det fine forhold for pause.
Lettskyet vær gir fint mønster på snødekte fjellsider. Selv om det skyet litt til da vi nærmet oss toppen var det fine forhold for pause. Foto: Jonas Båfjord Holten
Med litt vann og karbohydrater i kroppen er motivasjonen for de siste høydemetrene stigende. Slak stigning og toppen i sikte gjør underverker.
Med litt vann og karbohydrater i kroppen er motivasjonen for de siste høydemetrene stigende. Slak stigning og toppen i sikte gjør underverker. Foto: Jonas Båfjord Holten
Fornøyd gjeng på toppen. Litt lavt skydekke, men et dryss av tørr snø gjør at sure lår fort er glemt, og en spent kribling og forventning brer seg i kroppen.
Fornøyd gjeng på toppen. Litt lavt skydekke, men et dryss av tørr snø gjør at sure lår fort er glemt, og en spent kribling og forventning brer seg i kroppen. Foto: Jonas Båfjord Holten
Siste fellesbilde før turen ned. Sol og snø samtidig gjør at det frister med en tur til opp før sommeren kommer.
Siste fellesbilde før turen ned. Sol og snø samtidig gjør at det frister med en tur til opp før sommeren kommer. Foto: Jonas Båfjord Holten
Kjell Guldstein med fin flyt i 20 cm dyp tørr løssnø.
Kjell Guldstein med fin flyt i 20 cm dyp tørr løssnø. Foto: Jonas Båfjord Holten
Hermod Simonsen eldst og med tyngst utstyr, men helt klart finest stil nedover. Tussdalsnebba bak Hermod.
Hermod Simonsen eldst og med tyngst utstyr, men helt klart finest stil nedover. Tussdalsnebba bak Hermod. Foto: Jonas Båfjord Holten

Tusen takk for en fantastisk tur. Det var utrolig artig å være med på tur sammen med en litt større gruppe. Korona og hjemmekontor har gjort at man setter veldig pris på å få være sammen med andre.

Vinterens fysiske aktivitet har i stor grad vært i alpinbakken, med heis opp. -Ikke optimale forberedelser for 1600 høydemeter opp. Hva har jeg da å klage på? Ingenting! Sure lår og en form som ikke er så god som man ønsker eller håper på er fort glemt når det sosiale på turen opp er helt topp og bare tanken på nedturen turen ned igjen gir et bredt glis som varer i lang tid.

– Men hva var det jeg glemte på vei ut døra lørdag morgen? Det oppdaget jeg ikke før søndag morgen: Du ser ut som en rød vaskebjørn sier barna ved frokostbordet.

 - Solkrem. Legger ved et bilde for skrekk og advarsel:

Solbriller og hjelm dekker ikke nese og panne
Solbriller og hjelm dekker ikke nese og panne Foto: Jonas Båfjord Holten


Skrevet av Roar Halten 4. mai 2021