Turreferat fra tur til Hardbakkhytta

Line i spissen for turfølget.
Line i spissen for turfølget. Foto: Lars Botten

Det var fantastiske forhold i fjellet sist helg. Det fikk de 28 turdeltagerne som gikk til Hardbakkhytta nyte godt av.

På grunn av utrolig flott vær og masse snø i fjellet ble det et særs godt oppmøte og 28 personer startet turen opp veien fra Reinslia opp til Botnavatnet.

Det så nesten ut som et langt 17.mai tog som gikk over vannet i perfekt føre. Etter en liten time med oppoverbakke og et lite klyv var det tid for den første drikke- og fotopausen. Deretter kunne følget gå videre innover vakre Grøndalen opp mot Hardbakkan. Rett før oppstigningen til turen høyeste punkt (841 moh) var det tid for en skikkelig matpause. Det var fortsatt nok snø til å klive det siste stykket på ski opp til den spektakulære 360 graders utsikta på toppen.

Her startet den første av mange flotte nedrenningen ned til Hardbakkytta (808 moh) hvor vi tok en god rast i det vakre været. Fra Hardbakkhytte var det god stemning og folk koste seg med den lange slake nedrenningen mot Myrholtskaret og videre mot Svarthammeren. Når det var slik en flott dag valgte vi å ta en bonussløyfe om Reinslinebba slik at vi fikk en ekstra flott nedfart til Botnavatnet og videre ned veien til parkeringen.

Herlig nedrenn
Herlig nedrenn Foto: Lars Botten

Skrevet av Roar Halten 21. april 2021