Turreferat fra fellestur til Mørkedalen

Fellestur til Mørkedalen
Fellestur til Mørkedalen Foto: Lars Botten

God oppslutning med 19 påmeldte på KNTs fellestur til Mørkedalen i Valsøybotn i strålende sol og flott føre.

Turen startet ved parkeringsplassen ved Reinslivatnet. Der gikk det slakt oppover småskogen en times tid før vi kom opp i høyden og kunne fortsette innover til Fingerklevtjønna. Første rast ble tatt på oppe på Båshøgda hvor det var vindstille og med utsikt til Trollheimen. Så gikk det rolig oppover og innover Hårkalldalen hvor vi passerte Tverrlihytta som ligger flott til oppe i høyden.

Etter en bratt, men kort stigning var det klart for flott nedkjøring til starten av Mørkedalen forbi Hjelmkona hvor vi tok oss en god matpause og nøyt utsikten nedover mot Surnadal. Etter en times tid kom vi på toppen ved Pikholavatnet som er rutas høyeste punkt. Her hadde vi utsikt til storhavet og kunne se Tusnastabban og Veiholmen i vest og ned til den blikkstille Valsøyfjorden.

Med en slik utsikt og nydelig vær var alle enige i å ta en ekstra pause for å nyte dagen. Siste del av turen er en lang og slak nedkjøring med litt krevende føre med noen isete partier og noe kulekjøring ned til Valsøybotn. Rundturen med turleder Lars Botten i spissen tok ca. 6 timer.

Deltagere:

Turleder Lars Botten, Line Lønning Andresen, Nils Børge Botten, Marianne Brattøy, Lill Tove Gimnes, Ole Petter Taknæs, Sissel Hvitsand, Børge Flønes, Oda Herrmann, Ralph Herter, Marit Elin Eid, Ellen Rensvik, Audun Aarsund, Ingeborg Sjåvik, Heidi Aune Tømmermo, Håvard Tømmermo, Bjørn Tømmermo, Mona Kvande, Arnulf Pettersen.

Skrevet av Roar Halten 16. mars 2021