Turreferat fra fellestur til Kråkvasstind

Lia før Sandådalen
Lia før Sandådalen Foto: Linda I. Tverfjell

14 stykker var med KNT på fellestur til Kråkvasstind. Turleder Arne og gjengen brukte bortimot 7,5t tur/retur i greit tempo. 

Fra Bårdsgarden turisthytte i Storlidalen, krysset vi Åndgardsvatnet. Herfra fulgte vi snøskuterspor innover. Oppe i lia før Sandådalen tok vi lunsj, her var det fint og vindstille. Da vi beveget oss bortover og oppover Sandådalen kom det mye vind. Denne slapp heldigvis taket da vi kom opp mot Kråkvatnet. Vi krysset vatnet og fulgte østryggen opp mot Kråkvasstind. Her hadde vinden fart hardt med snøen enkelte steder. Det ble også tid til en liten rast i sola på toppen.

Vi fulgte den samme ruta på tur ned igjen. Oppe på selve Kråkvasstind var det såpass lite snø noen steder at vi måtte bære skia over steinene som stakk frem. Ned Sandådalen var det partier med is, og snøen hadde pakket seg en del, så det ble litt kulegjøring, og syre i låra. Ellers så var det greit føre. Nede i lia der snøskutersporet gikk var det fint å kjøre i snøen utenfor sporet. Skulle selvfølgelig ønsket at det var mere snø, men alt i alt var det en flott tur i strålende sol, lite vind og greit føre.

Turleder var Arne Folkestad.

Referent: Linda I. Tverfjell

Skrevet av Roar Halten 15. mars 2021