Fellestur til Hoåsnebba

Hoånebba
Hoånebba Foto: Erling Dahl

Lørdag 29. August gjennomførte 18 turdeltakere en flott tur til Hoåsnebba, 1616 MOH. Turmålet var populært på forhånd, dette kunne vi se av påmeldingene.

På det meste var det 10 personer på venteliste, i tillegg til de 20 plassene som var lagt ut. Usikre værmeldinger var nok årsaken til at flere trekte seg fra turen dagene før.

Turen starta på Hoås i Sunndal. I jevnt tempo steg vi gradvis oppover Hoåslia og opp til første delmål; postkassa øverst i lia, som ligger på ca 900 MOH. Her tok vi en god rast.

Etter rasten brøyt vi oss på de neste 500 høydemetrene. Vi gikk først oppover grasbakkene til høyre for postkassa, i retning Hoåsnebba. Grasbakkene går etterhvert over til ur, og videre til temmelig bratte bakker dekket av gras, stein og sand.

Utsikt rett ned i Sunndalen

Neste delmål var foten av fjellet. Her tok vi en ny rast. På dette punktet står bare 200 høydemeter igjen av turen. Vi fortsatte videre et stykke bortover langs foten av fjellet, før vi til slutt fulgte ei av rennene opp til topp-platået. Varden og postkassa ligger luftig til på kanten av Hoåsnebba, med utsikt rett ned i Sunndalen.

Vi hadde fint turvær, det var god temperatur og vindstille, men endel skodde. Vi vil rette en stor takk til Sigurd Malvik og Endre Aasgård (?) som har merka turen helt opp. Vår oppfatning er at den trivelige, spreke gjengen som var med på turen var godt fornøyde da vi kom ned igjen til bilene. Tusen takk for laget!


For KNT

Heidi Nerland
Lene Wirum
Hilde Andersen

Skrevet av Roar Halten 15. september 2020