Fra topp til topp til topp på Sandnestindene

Inne i Trollkyrkja
Inne i Trollkyrkja Foto: Damhat Sekho/Chirila Abangan

Førti(!) glade og forventningsfulle turgåere fra rundt om på Nordmøre møttes søndag 30. august på parkeringsplassen nedenfor Trollkyrkja på Eide.

Mange hadde hatt turen på ønskelisten sin lenge, men forrige KNT-tur til Sandnestindene ble avlyst p.g.a. dårlige værforhold. Men nå; endelig! Denne søndagen slapp vi unna med noen ytterst få regndråper i starten, og været underveis ble stadig bedre.

Etter å ha kjørt tilbake til Brandsetra med noen biler, startet oppstigningen mot Snipa ganske umiddelbart. Først på et kort stykke på kjerrevei, og så av til høyre på sti, relativt bratt oppover (en sti som etter litt forsvinner noe i terrenget, men gi ikke opp – hold kursen opp mot Snipa.). Vi havnet ved foten av Blåfjellet, hvor de ivrigste «løp» tilbake til Snipa/Hældalstinden – ikke en topp å miste! Vel oppe så var wow-faktoren høy fra første topp, og stemningen var upåklagelig – 40 fine turfolk fant tonen.

Tinderangling

Fra Blåfjellet og videre over Stordalstinden opplevde vi den omtalte «tinderanglingen» - vi gikk på en egg, fra topp til topp, uten de store opp- og nedstigninger i mellom og med fenomenal utsikt i alle retninger: Flatbygdene langt der nede, og storhavet utenfor! Noen av partiene vi måtte forsere var både litt bratte og luftige, noen (få) partier med løs masse måtte passeres med varsomhet. Wow-opplevelsen som møtte oss da vi først kom opp ble med gjennom hele turen, og Trolltindan er jo et geologisk fenomen i seg selv.. Kommentarer som falt; «hvilke naturopplevelser vi har i vårt nærområde..».

Strekk i feltet

Naturlig nok så ble det et godt strekk i feltet oppe på tindene. Når så mange turgåere skal forenes.. Litt venting må påregnes når man er på fellestur/KNT-tur. Ja, så fikk mange i følget tid til å være sosiale, nyte medbragte godsaker og ikke minst, fotografere. Noen få uhell underveis, men heldigvis; alle kom vel ned. Nede ved Trollkyrkja tok de som ikke hadde besøkt grottene tidligere en rask tur inn, før vi etter et siste strekk på en svært humpete sti, avsluttet turen nede på parkeringsplassen.

40 glade turgåere fra rundt om på Nordmøre takket for seg. Forventningene ble innfridd, og vel så det, samtykket det store følget!

Turleder: Håvard Johannesen, assistert av Randi Vibeke Pedersen og Siw Grete Hansen

Referat skrevet av: Ellen Rensvik

Skrevet av Roar Halten 3. september 2020