Fellestur til Storsomrungsnebba og Storsalen

Storsomrungsnebba
Storsomrungsnebba Foto: Jan Inge Kjørsvik

KNT sin hytte Eiriksvollen var utgangspunktet for en flott tur i Sunndalsfjella.

Lørdag den 15. august. kl 08.30 var det 19 påmeldte samt 2 turledere som var samlet på parkeringa til Eiriksvollen i Sunndalen for å ta fatt på den bratte stien som går opp lia mot dagens «høydepunkter».

Det var rimelig gode værmeldinger for dagen men dessverre var det en del tåke på toppene som gjorde at utsikten for det meste ble noe begrenset. Heldigvis klarnet det helt opp ei stund mens vi var på turens høyeste punkt Storsomrungsnebba på 1799 m  over havet.

Før denne toppen var ruta lagt over de to fine tindene på Litlsomrungsnebba. Her var nedturen fra den første toppen bratt og kanskje en grensesprenger for noen men med felles innsats og støtte til hverandre ble nok dette kanskje en flott opplevelse.

Videre til Storsalen

Etter å ha nytt sola på Storsomrungsnebba gikk turen videre til Storsalen, dagens fjerde og siste topp. Dette fjellet har to like høye topper på 1715 meters høyde men det ble bestemt at vi kun tok en av de pga. farene med å bevege seg i tåka som her var tettere enn noen gang.

Tilbaketuren ble lagt ned om Tverrådalen og tilbake til stien til Eiriksvollen. Et fantastiskt muntert og samstemt turfølge  var vel nede igjen etter ca 12 timer. De fleste hadde nok litt ømme lår og knær etter ca. 2200 høydemeter og 23 kilometer i beina.

PS! Dagens solskinnshistorie i tåka må være at en fortvilet kvinnelig deltager hadde glemt turstøvlene sine hjemme og det var da en herremann dukker inn og ut av bilen sin og spør om disse skoa kan passe. Det gjorde de, hele turen til ende!

Vi turlederne takker så mye for hyggelig følge.
Jan Gjerde og Jan Inge Kjørsvik

De som var med:

Bente Aae, Halvar Larsen , Tanja Hammerbekk, Erling T. Dahl, Arthur Inge Hals, Arnhild Bergheim, Kari Bjørndal, Helge Fuglås, Trine Aalmo, Elin Dyrlie, Barbro Auestad, Siri Vullum, Karianne Eidseter, Liv Sjørsæter Johansen, Jan Rønningen, Arne Folkestad, Stian Flobergseter, Harald Kristian Halseth og Børge Bjerkeset.

Skrevet av Roar Halten 26. august 2020