Fellestur fra Todalen til Innerdalen

På vei mot Innerdal
På vei mot Innerdal Foto: Kåre Yttervik

Med ny turleder og spent turfølge på helgatur til Innerdalen.

Lørdag 8 august satte 7 motiverte turdeltakere og en splitter ny turleder avmarsj for Innerdalen. Turen opp lia fra Todalen startet med fantastisk vær, men da vi kom opp på fjellet kom tåken raskt og våre planer måtte revurderes.

Den opprinnelige tanken var og bruke lørdagen på å gå over til Innerdalen via Bjøråskaret for og få stimulert alle sanser med det magiske synet av vill norsk natur på sitt beste.

Men… været satte en effektiv stopper for dette og våre planer ble raskt endre til korteste vei ned fra fjellet via Snekkerdalen.

Vel nede på hytta måtte nok de fleste av oss erkjenne at regn, tåke og våt myr hadde gjort tørt til vått, men ingen mistet humøret av den grunn.

Etter at tørt klesskift var kommet på kroppen ble middagen laget med stor iver fra alle deltakere, Russisk rødbetsuppe Борщ og Finnbiff sto på menyen for sultne turgåere!


Søndag våknet vi til strålende sol og blå himmel, og rask ble det bestemt at vi skulle ta returen via Bjøråskaret.

Det ble litt mer bratt motbakke på denne måten, men den magiske utsikten gjorde alle fornøyd og glemt var våte føtter fra dagen før.

Ikke bare bød Søndagen på sol gjennom hele dagen, men muligheten for gode pauser hvor man bare kunne nyte naturen var i mye større grad til stede nå enn dagen før.

De som var med: Linn Holstad, Berit Hovland, Anette Lilleås, Heidi Sæther, Sylvia Storvik Alte, Monika Grønning, Cathrine Brattøy og turleder Kåre Yttervik.

Skrevet av Roar Halten 21. august 2020