Gourmetmat og topptur

Utsikten fra Ekkertind
Utsikten fra Ekkertind Foto: Birger Blomvik

Det diskes opp med mat av beste sort, og unike turopplevelser når KNT har overnattingstur på Vollasetra.

Turreferat for fellestur til Vollasetra og Ekkertinden 27-28 September.  

Det var oppmøte fredag den 27. Kl 19 på parkeringsplassen ved Vollan gård, der ble vi tatt i mot av turleder Birger Blomvik. Etter ei kort orientering om turen opp til Vollasetra var det bare å ta på seg hodelykta å gi seg i vei.

Plass til alle

Vi var ni stykker i følget og humøret var upåklagelig. Nr 10 i gruppa var litt forsinka men midt i bakken tok ho oss igjen og gruppa var komplett. Ble tidlig mørkt inni skogen, men Birger viste vei og plutselig sto vi på tunet til Vollasetra. Og for et koselig tun! Vi skreiv oss inn i protokollen og fikk ordnet oss med soveplasser. En gjeng i fjøset, to i steinhytta og to i lillehytta.

Det var folk på setra da vi kom, det er alltid koselig. For som alle vet, fjellfolk er hyggelige folk. Og på turisthytter er det plass til alle. Så var det klart for middag og heldige oss, turleder Birger med fru Else hadde forberedt og tatt med reneste gourmetmaten. Rett og slett båret opp på ryggen den nydeligste kyllingsuppe med pariserloff.

Og ikke nok med det, opp av sekken tryllet de både karamell og sjokoladepudding med tilbehør. Mette og gode alle mann var det bare å finne senga. Lørdag og sol.

Rosinen i pølsa

Etter en passe sein frokost  hvor vi kunne kose oss med det gode matforådet som finnes på KNT hyttene var vi klar for selve fjellturen, rosinen i pølsa, Ekkertinden. Sunndalens svar på Preikestolen. Flott terreng å gå i. Turleder Birger kunne fortelle om fjellene rundt og området vi gikk i.

Godt humør og god dynamikk i gruppa gjorde også sitt til at vi hadde en flott tur opp til målet. På Ekkertinden ble det en god rast med kaffe og sjokolade. Og selvfølgelig tok vi masse bilder som skal pryde instagram og facebook kontoer i dager framover. Vi returnerte til Vollasetra hvor vi spiste lunch ute på tunet i det nydelige været, vi ryddet pent opp i hyttene etter oss og gikk ned til bilene for hjemtur.

Dette var min første tur med KNT da jeg er tilflyttet fra Trondheim, men det blir helt klart ikke min siste. Flink turleder, flott opplegg, godt mat og fin hytte gjorde dette til en fantastisk opplevelse.

Takk for meg. Mvh  Referent Liv Astrid Nilsen

Turdeltagere:

  • Elisiv Skjei
  • Trine Marie Larsen
  • Heiko Priewew
  • Liv Astrid Nilsen
  • May Hege Lyster
  • Svein Kåre Sørgaard
  • Viktor Dahl
  • Mari Jensen
  • og turledere Birger Blomvik og Else Marit Blomvik

Skrevet av Roar Halten 5. oktober 2019