Tur til Fløtatind

Stor bekk fra snøsmelting, på vei til Fløtatind
Stor bekk fra snøsmelting, på vei til Fløtatind Foto: Harald Oppedal

Lørdag 27. april møtte 15 påmeldte, samt 2 turledere, på Brandstad innerst i Øksendal. Dagens turmål var Fløtatind. 

Noe vind, gjorde at værforholdene ikke var optimale for dagen. Vannføringen i elva vitnet om at vinteren var på hell. Det ble derfor noe bæring av ski opp til ca 500 høydemeter. Heretter var det sammenhengende snø resten av turen.

En usedvanlig varm aprilmåned, bidro til å fremheve kontrastene mellom vårtegnene nede i dalen, og restene av vinteren lenger oppe i høyden.

Det skulle vise seg at vi vart heldigere enn først antatt med vindforholdene. Store deler av turen gikk vi heldigvis i le for vinden. Sola uteble for det meste, gjemt av et mørkt skydekke. Vinden fikk vi kjenne igjen de siste høydemeterne, kanskje spesielt for de som dristet seg langs eggen bort mot toppvarden. En tur opp til kanten ble en vel så god erstatning for mange, for å betrakte den mektige utsikten.

Turen opp tok om lag 5 timer. Deretter gikk returen, i noe variert føre, ned mot Brandstad igjen. Etter smilene å bedømme, var det 15 turdeltakere som hadde en fantastisk tur denne dagen.

Takk for turen.

Deltakere: Asle Brattøy, Bjørge Løvik, Christine Eiken Vebenstad, Dag Arnesen, Else Skram, Irene Haugen, Johan Solgaard, Magnhild Orahaug Fiske, Marit Gudmundsen, Monica Nerland, Morten Sivertsen, Målfrid Guldstein, Torbjørn Stenså Tokle, Torstein Bach, Turid Fossland Odin. Turledere: Kjell Guldstein, Harald Oppedal 

Referat: Morten Sivertsen