Måneskinnstur til  Raudheia

På vei til Raudheia
På vei til Raudheia

21. januar ble årets første fellestur gjennomført, det ble en herlig tur i måneskinnet opp til Raudheia. 20 personer gikk hele veien opp kun til lyset fra månen!

19 forventningsfulle skientusiaster var møtt frem en mandag kveld i januar på parkeringsplassen på Fursetfjellet til annonsert måneskinnstur. Tidstypisk var alle utstyrt med randoneeski, noen med telemarkski, for her er det viktig å ha god kontroll når en gir seg i kast med nedrennet.

Fullmånen viste seg fram i sør-øst , og vi bestemte oss for å forsøke å la medbragte hodelykter være avslått i det vi begynte å gå. Løypa var godt tråkket opp, og i et tempo som så ut til å passe godt for de fleste dannet vi en lang sammenhengende rekke. Den som gikk fremst slo på lykta innimellom for å lyse opp bakre del av følget. Bakerste mann var utstyrt ned refleksbånd for å lettere å bli sett.

Med månelyset i ryggen på veien oppover var det lett å se konturene i landskapet. For å gi en beskrivelse av synet vi fikk av Rauheia,  er det lett å trekke en sammenligning med Harald Solberg sitt maleri ''Vinternatt i Rondane''.

Turen opp tok ca. 1 time. På toppen var det av med skifeller og på med ekstra klær for å holde på arbeidstemperaturen som vi hadde inne. Siden dannet vi grupper som kjørte sammen ned det herlige nedrennet, til dels i urørt underlag. Nå kunne en se hodelykter som 'danset' nedover fjellsiden. En siste stopp gjorde vi på Appelsinhaugen for samling og opptelling på at alle var kommet ned i god behold.

Mange hadde vært på Rauheia før, men for flere var måneskinnstur en ny og spesiell opplevelse. Når vær og føreforhold attpåtil viste seg fra sin beste side  og en kan dele opplevelsen med andre, ja da kan en ikke bestille mer. Turleder var Snorre Visnes som hadde god assistanse av Håvard Johansen.

Alle foto: Marit Gjertsen og Bjørn Emil Aae