I Annas Fotspor

På fellestur på turstien "I Annas Fotspor"
På fellestur på turstien "I Annas Fotspor" Foto: Roar Halten

Tåka hang tykk innover fjordene den søndagen det var bynær fellestur i Annas fotspor. Rapportene om flotte, tåkefrie forhold i fjellene hindret ikke 31 stykker i å møte opp for å gå en av de tre bystiene som KNT har anlagt i Kristiansund.

Det var flere som aldri hadde gått denne turen tidligere, og turleder Jens Halten ga turgåerne en innføring i historien bak Annas fotspor. Nå er turen godt merket, med trapper og kjetting på de mest utilgjengelige stedene. Det er lett å la seg imponere over Anna og hennes familie, som forserte speilglatte svaberg i all slags vær på forskjellige årstider, uten disse hjelpemidlene.

Midtveis stoppet turgruppa i Omnan. En naturlig rasteplass på turstien I Annas fotspor. Her var det tent opp bål, slik at det ble mulig å grille seg en pølse eller to, samt nyte en kopp bålkaffe. 

En flott tur, der tåken var liten hindring for godt humør og turglede.

Det gjenstår to turer på fellesturprogrammet. KNT håper så mange som mulig blir med på en annen av bystiene våre. Sandvikstien er nest siste fellestur i år. Plott inn 9. desember på almanakken og gå den nyeste bystien sammen med de som har laget den.

Så håper vi på godt oppmøte når vi blåser liv i en gammel tradisjon i romjula. 30. desember skal vi gå fra fakkelboks til fakkelboks opp langsiden av Freikollen. Håpet er at været er såpass godt at det kan sees helt til byen at KNT er på tur. 

De som var med i Annas fotspor:
Elin Gaupseth, Håvard Johansen, Herborg Bakken, Magne Herkedal, Solvår Skogen Sæterbø, Chanpen N. Bakken, Yerdanos Kettezghi, Habte Gabir, Sima Mohammedi, Marius Gillesen, Petter Halten, Kristin Halten, Ragnhild Rødset, Oddveig Flatsetøy, Svein Ranheim, Damhat Shekho, Mahmoud, Ingbrigt Arnøy, Niels, Augusta, Emilie, John Magne Hoseth, Adam Hoseth, Lea Hoseth, Rakel Hoseth, Jonathan Hoseth, Ingrid Nordskag, Erik Kamsvåg og turlederne Gro, Roar og Jens Halten.


Takk for turen