Ytre og Indre Sula

Avgang, toppen Ytre Sula ligger bak fjellet foran oss.
Avgang, toppen Ytre Sula ligger bak fjellet foran oss. Foto: Inger Fjærli Bergset

Værmeldingene var ikke det beste til denne søndagen, så det var bare seks deltagere som møtte opp i Todalskrysset. Det var overskyet da vi møttes kl 9 om morgenen, men utover dagen ble været bare bedre og bedre, med sol store deler av dagen.

Fra demningen til kraftverket på Nordvik, gikk vi først opp til Ytre Sula. Det er bratt opp, med etterhvert flott utsikt både innover Trollheimen og utover mot kysten.

Vi tok en kort matpause på Ytre Sula, før vi gikk ned i skaret mellom de to Sulene.

Bortover smalnet det til og det ble brattere. Indre Sula ser nesten uinntagelig ut når vi nærmet oss, men vi svingte opp og bak til venstre, og det var en grei sti, samt små varder å følge. Toppen ble nådd og utsikten var storslagen i alle retninger. Kun noen skoddedotter hang att innover rundt fjella i Innerdalen, men også disse forsvinner mens vi er på toppen. Her nøt vi en lang pause, hvor vi delte fjellhistorier, tok bilder , og praten og latteren satt løst. Vi traff og på andre fjellfolk som hadde tatt turen til Indre Sula denne dagen.

Turen ned går på høyre sida av Ytre Sula, og vi er tilbake ved bilene utpå ettermiddagen. De fleste av turdeltagerene stikker inn Skei i Surnadal for å spise middag samman; fin avslutning på en super turdag J

Utsikt mot Nordvik, på vei opp til Ytre Sula
Utsikt mot Nordvik, på vei opp til Ytre Sula Foto: Inger Fjærli Bergset

Turdeltagerene: Kjersti Mogstad, Iren Sæterbø, Sissel Hvisand, Marit Sæterbø Johnsen, Arne Henning Johnsen og Jan Terje Gresset.

Tuleder og referent: Inger Fjærli Bergset, turleder

På vei opp bratta!
På vei opp bratta! Foto: Inger Fjærli Bergset