Fellestur til Kvannfjellet

Fellestur med KNT til Kvannfjellet(980moh) en vakker lørdag i mars.

En forventningsfull gjeng på 10 personer møtte opp på Storbakken og var klare for skitur i vakker natur. Vi kjørte inn til Syltesætra og med kyndig veiledning fra turleder Erling ble vi instruert om sikkerhetsrutiner, hvor vi skulle gå og ikke minst at dette var en fellestur og at vi skulle gå i samlet flokk. Undertegnede hadde lånt seg randoneeutstyr og skulle prøve dette for første gang, men det gikk tålelig bra og gleden ved å ha randoneeutsyr nedover overskygger tyngden med å gå med det oppover.

Turen starter ganske bratt opp skogen før den flater ut, der tok vi en liten pause med påfyll av drikke, mat og røverhistorier. Deretter fortsatte turen oppover mot toppen. Været, som tidligere i uka var meldt overskyet, var helt nydelig med blå himmel, minus 1 grad og nesten vindstille. Bedre vær og turfølge kunne en ikke få.

Turen videre opp til toppen gikk fint og etter ca 3 timer fra parkeringsplassen var vi oppe (undertegnede noe senere). Utsikten fra toppen av Kvannfjellet er nydelig og det det var knapt noe vind. Etter en god rast og påfyll av drikke så dro vi i samlet flokk ned fjellet. Det var noe skavlete nedover men turen gikk greit for alle. Vi stoppet på første rasteplassen og avventet til alle var samlet igjen,før vi deretter kjørte siste stykket ned til parkeringen. Der alle var enige om dette hadde vært en svært vellykket tur.

Har en ennå ikke deltatt på fellestur er det bareå gå inn på kntur.no sine hjemmesider og velge seg en. Gjennom fellesturer får en oppleve nye områder og fjell, samt den tryggheten som det er å gå flere i flokk. En kan i tillegg få med seg noen skrøner samt en god latter.

Deltagere: Kristin Schrøder, Erling Kjøl, Erik Løvold, Thidaphon Nita, Magne B Martinsen, Siw G Hansen, Aase E Jonassen, Else Skram, Vidar Mjelde, Bård Erling Østegård

Med turglad hilsen fra sist opp og først ned, Ola

Turldere: Kristin Schrøder og Erling Kjøl

Referent;  Ola Ansgar Løvold   

Skrevet av Ivar Vullum 19. mars 2018