Fellestur til Ryssdalsnebba

Fellestur med KNT til Ryssdalsnebba, 10. mars.


Det var en stor og forventningsfull gjeng som møtte opp på Coop Storbakken med sludd i luften. Ville virkelig værmeldingen slå til og gi oss sol og blå himmel? Ved oppmøte på parkeringsplassen i Ryssdalen hadde turfølget vokst ytterligere med tilskudd fra både Molde og Trondheim. Vi var nå totalt 25 stykker.

Etter en rask kameratsjekk gikk turen innover dalen hvor vi tok en kjapp rast før vi gikk løs på første del av stigningene. I den første delen av stigningen fikk vi for første gang kjenne ordentlig på hvordan fredagens snøfall hadde lagt seg i området, og det virket svært lovende. Samtidig fikk vi se stadig mer blå himmel og sol. Dette bidro til en god og entusiastisk stemning blant turfølget.

Når første delen av motbakkene var forsert begynte sulten å melde seg i turfølget.  Med en fantastisk utsikt til blant annet Skjorta og Litlskjorta ble lunsjen inntatt i strålende sol.

Før siste del av oppstigningen valgte turlederne å dele gruppen i mindre deler for å ivareta hensynet til sikkerheten. Noen valgte også å ikke gå det siste bratte stykket mot toppen.

Etter å ha kjempet seg opp det siste, bratte stykket mot toppen ble gruppen samlet for gruppebilde på toppen. Det var ikke få andre topper en hadde utsikt til, og det ble flittig diskutert potensielle turer mens man ventet på å starte nedkjøringen. Været viste seg nå fra sin aller beste side uten særlig tegn til vind og med knall blå himmel.

Så var det tid for dagens høydepunkt, nedkjøringen. Den første og bratte delen viste seg å være utfordrende, med punkter av vindpåvirket snø og stein innimellom områdene med flott nysnø. Lengre nede i fjellsiden hadde snøen lagt seg mer jevnt og ga flotte kjøreforhold.

Vel tilbake på parkeringsplassen var alle enige om at det hadde vært en nydelig tur. Tusen takk til turlederne for god turledelse og takk for turen til alle sammen!

Deltakere på turen var: Eva Sæterøy, Bjørn Emil Aae, Bård Østgård, Erlend Jacobsen (referent), May Bente Hoset, Henning Hoset, Petter Berg, Christoffer Nordahl, Aslak Knutsen, Stian Aae, Tanja Hammerbekk, Tor Tyrhaug, Torgil Hauge, Astrid Barusten, Maren Villabø, Merethe Wenaas, Hallgeir Brudeseth, Monica Nerland, Magnhild Orehaug Fiske, Solfrid Garberg, Frode Garberg, Rune Wartioinen, Vidar Solheim, Andreas Trønnes, Simen Austdal, turledere Kjell Guldstein og Harald-Atle Oppedal.Skrevet av Ivar Vullum 12. mars 2018