Yoga og fjelltur til Nersetra i Aure.

Lørdag 10. – søndag 11. juni arrangerte Kristiansund og Nordmøre Turistforening i samarbeid med Treningssenteret – Kristiansund, Averøy, Midtbyen tur til Nersetra i Aure.

Lørdag morgen møttes syv damer på Seivika for å ta ferga over til Tømmervågen. Derfra gikk turen til parkeringsplass ved turstart for oppstigning til Knubben. Her møtte vi også turdeltager nummer åtte. Før oppstigning nøt vi hjemmelaget smoothie med blant annet blåbær og mynte som turleder Mariann hadde lagd på morgenen. Grått, overskyet og småregn i luften var det, men vi hadde tro på at det skulle letne. Turen gikk i fint terreng på meget godt merket sti. Litt bratt i starten, da er det kjekt at noen har ordnet med tau man kan holde seg i. Et stykke før vi nådde toppen trengte vi litt påfyll av mat, og nøt matpause med utsikt mot Edøyfjorden. Toppen på Knubben, 680 moh, ble nådd omtrent to timer etter avgang fra parkeringsplassen. Noe tåke gjorde at vi ikke fikk full uttelling utsiktsmessig, men det var likevel flott på toppen. Nedstigningen gjorde oss nok noe våte, men vi hadde hele tiden håp om at sola skulle skinne gjennom – noe den ikke gjorde.

Ferden gikk videre innom Coop i Foldfjorden for å hente nøkkel til Nersetra, samt supplere proviant. Vel fremme på Nersetra var det deilig å fyre opp i begge ovnene, vrenge av seg og henge opp våte klær. Deilig også med en rask dusj eller et lite dypp i kulpen før yogastund i Eldhuset med fyr i peisen. Nå gjorde også turdeltager nummer ni sin entre.

Etter åndelig påfyll i form av yoga begynte det å bli på tide med litt annet påfyll også. Til middag ble det hverken lapskaus eller joikakaker fra hermetikkboks, men nydelig vegetarisk taco inkludert morsomme grønnsaker ingen av oss hadde sett eller smakt før.

Søndagen kickstartet vi med en energishot eller tre, med rikelig ingefær og gurkemeie, etterfølgt av ei yogaøkt i Eldhuset der stive kropper fikk strekt på seg, helt til magene begynte å rumle og det var på tide med frokost. Denne ble nytt på langbordet ute i sola.

Etter pakking, rydding og vasking var vi klare for en ny topptur i nydelig vær. Toppen(e) som ble besteget var Vardfjellet/Nonsfjellet, 511 moh. En behagelig topptur med moderat stigning. Vel ned på Nersetra var det mulighet for et forfriskende dupp i kulpen, før vi skiltes ad og tok fatt på hjemveien. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur og at vi gjerne blir med igjen neste år! Namaste!

Skrevet av Ivar Vullum 12. juni 2017