Håper på ny bysti-suksess

Sunniva og Jens Halten på merke- og vardetur.
Sunniva og Jens Halten på merke- og vardetur. Foto: Roar Halten

Ny bynær tursti på Dale kommer i løpet av året. Sandvikstien er inspirert av suksessen med "I Annas fotspor" og Havstien i Kristiansund. 

Sandvikstien ligger på Dale med start og stopp på parkeringsplassen til Kolvika badested. 

Seniorene står i spissen også for denne bynære turstien. Det jobbes nå med å legge løypa slik at det skal bli best mulig. Varding må på plass og rødmerkene kommer etterhvert. 
Det er en del myr på denne turen og det vil komme klopper over de våteste områdene slik at man kan ta benytte vanlige tursko.  Før kloppene er på plass er vanntette tursko eller støvler det beste skotøyet.

Vi beskriver turen med start inne i landet, der siste del gåes langs fjæresteinene. Turen tar rundt 2.5 time og er i lettgått terreng. En tur som kombinerer skogstur med en flott tur langs fjæresteinene. I et område kanskje ikke mange er så kjent i. Sandvika er en flott plass for grilling, fisking, soling og bading. 

Ferdig til sommeren

- Vi satser på at turen blir ferdig vardet, kloppet og merket i løpet av våren, sier varde-ansvarlig Jens Halten. Han er en av dem som jevnlig tar en dugnadstur for å tilrettelegge stien. 

Som vanlig er også alt gjort på dugnad her. Og det er noen timer til med arbeide før turen er ferdig. Men allerede nå er det godt nok merket til at det skal gå greit å finne frem. Se etter en hvit fender som henger i et tre ved parkeringsplassen i Kolvika - der er starten av turen (kart lengre nede).


Sandvika er litt bortgjemt, og de fleste har kommet hit via sjøveien. Nå legges det ny sti til denne flotte bukta.
Sandvika er litt bortgjemt, og de fleste har kommet hit via sjøveien. Nå legges det ny sti til denne flotte bukta. Foto: Roar Halten

Skrevet av Roar Halten 28. januar 2017