Tåketur til Saksa

Turfølge på sju i tåkehavet på toppen av Saksa (Blåfjellet). 902 moh. Fra venstre: Roar Halten, Roar Larsen, Grethe Johnsen, Jens Halten, Martin Zschoch, Tore Halse og Kåre Reiten.
Turfølge på sju i tåkehavet på toppen av Saksa (Blåfjellet). 902 moh. Fra venstre: Roar Halten, Roar Larsen, Grethe Johnsen, Jens Halten, Martin Zschoch, Tore Halse og Kåre Reiten. Foto: Roar Halten

Det ble et møte med nordmørsk klima på fellesturen til toppen av Saksa.

Sju stykker ble med da Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) arrangerte fellestur til toppen av Saksa. Det startet med godt og mildt vær. 21 grader og fønvind på starten av turen, med det skulle snu seg i løpet av turen.

Kjentmann og ildsjel Tore Halse hadde tilbydt seg å føre gruppen opp til toppen. Tore har lagt ned en formidabel jobb for å tilrettelegge turen fra Innreiten og opp til toppen av Saksa. Utallige arbeidstimer har gått med til å legge om stier og til å få på stein over våte partier og i andre krevende områder. 
Derfor var vi i de beste hender da gruppa la i vei mot toppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjentmann Tore Halse forteller underveis.
Kjentmann Tore Halse forteller underveis. Foto: Roar Halten

Været var i sitt sedvanlige skiftende humør, som det kan være nå om høsten. Med kort vei til toppen så snudde det totalt. Temperaturen sank betydelig, et lavt skydekke kom sigendene, det blåste opp og alle var glad for at man var godt forberedt med regnklær i sekken. 

På toppen ble det en kort rast. Utsikten var det så som så med, da det lave skydekket sørget for at det knapt gikk å se noen ti-meter.
Men tur er tur, og også en tåketur byr på sine fine opplevelser. I dag i form av godt turfølge og en kjentmann som mer enn gjerne fortalte om turen opp til Saksa.

Takk for turen.

Grethe Johnsen skriver seg i boka på toppen av Saksa i Halsa.
Grethe Johnsen skriver seg i boka på toppen av Saksa i Halsa. Foto: Roar Halten

Skrevet av Roar Halten 11. september 2016