Fellestur til Kaldfonna og Hornet

KNT fellestur til Kaldfonna og Hornet søndag 28. aug.
Oppsatt tur på lørdag ble avtalt utsatt til søndag pga. værmessige hensyn. Dette viste seg å være full klaff og takk til værgudene for at vi fikk ei pause i regnværet denne dagen. Med strålende morgensol fra start gikk turen så å si rett opp fra Grøa og mot de høytragende toppene Kaldfonna (1849 moh) og Hornet (1667 moh). Pga. alt regnet som har vært ble det noen utfordende partier hvor det måtte utvises stor forsiktighet med tanke på løs ur og steinsprang. Med ei fjellvant gruppe som her var med taklet vi dette godt og kom oss etter ca 6 timer til topps på Kaldfonna. Her fikk vi nyte den fantastiske utsikta over fjord, frodige daler og fjell rundt oss. Deretter bars det ned til Rysskaret mellom de to toppene hvor det ble avtalt at noen gikk rundt Hornet og ned i Serkjedalen mens andre fikk anledning til å klyve bratta til topps med retur ned ryggen. Regnvær som truet i horisonten fikk vi heldigvis aldri noe av. Gruppene møttes igjen før nedstigningen til Grødalen noe som ble en tung retur på sleip og bratt skogssti. Noen skitne buksebaker og ømme lår ble heldigvis det verste resultatet her.

Grødalen ned til Sunndalen ble ei grei affære men med allerede 12 timer på føttene og lys som etterhvert forsvant var nok de fleste glade for å nå de ventende bilene.

De som var med:

Bente Aae, Jens Arne Megaard, Fredrik Megaard, Tanja Hammersbekk, Kari Bjørndal, Eivind Grønseth, Aud Stølen, Erling T. Dahl, Birgit Liabø, Oddveig Olsbakk, Eli Fleischer, Berit Hannasvik, Ole Gammelseter, Lisbeth Ingebrigtsen,Gunhild Blix, Kjellrun Gannestad


Takk for et trivelig lag og takk til Kjellrun sin mann som kjørte mange av oss det siste stykket tilbake til bilene!

Turledere Annie Steinsrud og Jan Inge Kjørsvik

Klikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Ivar Vullum 2. september 2016