Fellestur til Melen

Fellestur til Melen, Sjurvarden og Stemshesten 11. juni 2016.

Denne lørdagen skulle vise seg å bli perfekt for en heldagsturen i havgapet. Dette fjellområdet er et landemerke langs kysten av Nordmøre og Romsdal, og ligger i kommunene Fræna og Eide, med Hustadvika og Farstadsanden som nærmeste nabo.

Vi var 11 turdeltagere som møtte turleder Karina Sandnes og mannen Bjørn på Coop Vevang, en fin junimorgen. Sammen kjørte vi til Skotten skytebane, som er utgangspunkt for turen.

Første etappe gikk opp til Skottenvatnet. På tur til Melen passerte vi ryggen som blir kalt «Lille Besseggen», men som egentlig heter Kyrhaugrøra. Kallenavnet kommer nok av at det ligger to fine vann nedenfor hver side av høydedraget. Melen (767 moh.) var første topp vi kom til, med flott utsikt til alle kanter. Vi trodde ei stund at tåkebankene som kom sigende, skulle legge seg til ro, men de forsvant. Det ligger ofte et lavt skydekke på dette fjellpartiet, også på godværsdager, fortalte turleder Karina. Så vi var veldig heldige med dagen.

Fra Melen fulgte vi ryggen mot Sjurvarden, i lettgått terreng. På denne strekningen passerte vi den spesielle steinhytta Olavsbu. Sjurvarden (667 moh.) byr også på fantastisk utsikt, og herfra ser vi rett ned på Hustadvikas kritthvite strender, med Farstadsanden som den mest kjente. (Noen av oss inntok et meget forfriskende bad her etter turen.)

Fra Sjurvarden var det et kort stykke å gå bort til siste topp på ruta, Stemshesten (532 moh.).

Herfra gikk vi ned lia og kom inn på skogsveien mot Skottenvatnet, så dette ble en fin rundtur. Om dette fjellpartiet ikke er så nøyt, så byr det på en fantastisk utsikt mot storhavet, Atlanterhavsveien og mot Romsdals-fjella. Anbefales!

En stor takk til turleder Karina Sandnes og mannen Bjørn, som guidet oss gjennom hele dagen og bidro med mye interessant informasjon.

 

Deltagere: Grethe Johnsen, Mari Synnøve Valseth, Laila Meek, Anita Moss, Tone R. Sandø, Marit Gjertsen, Håvard Johansen, Vigdis Melkild, Siri Vullum, Kristine Vullum, Marit Elin Eid, Bjørn Olsen, Karina Sandnes (turleder).

 

 

Tekst og bilder Marit Elin Eid

Skrevet av Ivar Vullum 19. juni 2016