kongens Krone

Foto: Kristin Bang

Helt konge!

Vi var i alt 26 personer som møtte opp sammen med turleder Arne-Petter Gabrielsen på P-plassen i Nerdalen forrige søndag. Folk kom fra Trondheim, Molde og mange steder på Nordmøre for å få med seg denne fellesturen i regi av KNT til Kongens Krone, 1819 m.o.h. Denne toppen er langt mindre besøkt enn Dronninga, som er noen meter lavere og ligger rett ved siden av Kongen.

Det var kommet mye nysnø rett før og været var litt usikkert. Det var også usikkert hvor stor faren for skred var. Men det var vindstille og humøret steg da vi kunne ta på oss skiene før vi begynte oppstigninga til Grasdalen. Underveis så og hørte vi snøskred fra bratte partier på og ved Vinnubreen, men da det ble gravd snøprofil kunne vi konstatere at skredfaren var liten der vi skulle gå.

Med så mye nysnø måtte det brøyting til, noe som flere gjorde en stor innsats med. Turen er lang, ca. 1600 høydemeter og ca. 12 km hver vei. For noen ble det ekstra tungt oppover fordi fellene ga skikkelige klabber under skiene. Men stemninga var god i oppoverbakkene, og en stund før den siste kneika koste vi oss i sola med mat og drikke.

Siste del av turen går på bre, og toppen er ingen «topp», men en stor «vidde». Da vi kom opp, kom sola fram og vi fikk brukbar utsikt. Vi var så høyt at skyene var under oss, omtrent som å sitte et fly. Det er langt ned til dalbunnen i Sunndal! På vei ned ble vi innhentet av ei snøbyge, men hva gjør vel det når føret er godt og nedkjøringen venter?  Alle var enige om at dette var en flott måte å bruke en aprillørdag på!

Foto: Grete Lene Serikstad

Skrevet av Ivar Vullum 28. mai 2016