Trolltind

Fellestur med KNT til Trolltind søndag 3.april.

Vi var 25 stykker som møtte opp ved Coop på Frei hvor vi fordelte oss i biler, og hvor en tok på seg ansvaret for å plukke opp en deltager på veien. Det var mange som hadde meldt sin ankomst, men at de ønsket å kjøre direkte til Jordalsgrenda. Det gjald både deltagere fra Kristiansund, Surnadal og Molde.

Vi sto klare til å starte turen ca. 10.50 og vi talte da 31 personer. En bra gjeng hvor de fleste hadde randoneeski og et fåtall fjellski. Før vi la i vei hadde vi en fellessamling hvor vi gjennomgikk turen og ga litt generell informasjon.

Første pause tok vi etter en time. Der stoppet alle bortsett fra 3 stykker som hadde gjort noen avtaler og måtte gå på litt. Solen skinte og det var ”påskefint” å sitte i solen. Praten gikk lett og det var en sosial og fin gruppe. Etter en god pause, fortsatt vi oppover og inn i det bratteste partiet. Vi hadde avtalt at de som hadde vært på Trolltind tidligere skulle gå først og vise vei. Dette skulle være et lav-terskel tilbud og mange hadde gitt tilbakemeldinger i forkant at det var deres første topptur eller at de var lite vant. Det tok vi hensyn til og turleder gikk bakerst for å passe på at vi hadde hele gruppen foran oss.

I de bratteste hengene var det vel tungt for noen og enhver, men vi hadde fint driv og alle kom opp på toppen. Vi hadde avtalt at alle skulle vente på hverandre på toppen. De siste 30 m tok vi av oss skiene og tok bena fatt, og alle kom også helt opp på alpin-toppen - 1347 moh!

En god pause i solen på Trolltiden og så et fellesbilde, før vi avtale nedkjøringen. Noen ønsket å kjøre raskt ned, mens andre var litt usikre på egne ferdigheter så fordelte oss igjen. Turleder kjørte bakerst og alle deltagerne kom fint ned fra toppturen.

Solen var med oss hele dagen og vi kunne ikke hatt bedre forutsetninger for å være på tur. I tillegg var snøen og føret helt suverent! Kongetur både opp og ned!

Tekst og bilder: Per Morten Hjemgård

Skrevet av Ivar Vullum 7. april 2016