Påsketur i Sunndalsfjella

Fellestur i Sunndalsfjella ble avholdt i regi av KNT 19.-23. mars. 

Oppmøte var på Røymoen, fra hvor vi enkelt tok oss opp til Grøvudalshytta. Turen over til Aursjøhytta startet brått med et blodslit opp sommerløypa fra Grøvudalen neste morgen. Klatringen opp den bratte lia skulle være dagens tyngste parti. Så feil kan man ta. Resten av dagsmarsjen gikk i slakt terreng, men værgudene var ikke på vår siden. Mye vind og dårlig sikt gjorde at turen i alt tok elleve timer. Aursjøhytta kunne by på nydelig lapskaus og en himmelsk dusj. God restitusjon for slitne ben. 

Neste morgen gikk turen til Reinvassbu. Vinden hadde avtatt, menn sikten var fremdeles ikke all verden, noe Arvid demonstrerte ved at han elegant seilte utfor en skrent, og på den måten fant dagens første rasteplass. Da vi endelig kom oss til vannet hadde solen for lengst gått ned, og turleder Petter måtte ta ut kompasskurs for lede oss til hytta. 

Tirsdagsmorgen virket været lovende, og turen til Raubergshytta skulle etter all formodning gå greit. Vi fikk en fin start på dagen med noen herlige nedrenn og glimt av sol. Slitne ben gjorde likevel at det var langt på kveld før vi endelig fant hytta. Vel framme disket vi opp med to-retters middag og masse kjeks og sjokolade til dessert. Proviantlageret bør nok etterfylles. 

På hjemturen kom endelig påskeværet. Sola strålte hele veien ned til bilene, men selv ikke denne finværsdagen forble fri for drama. På målstreken pådro Petter seg et lite brudd i ankelen etter et ublidt møte med et tre. Bruddet viste seg heldigvis å være ukomplisert. 

I alt en krevende og minnerik påsketur jeg sent vil glemme. Tusen takk for turen til alle som var med. Kjempeinnsats! 

Deltakere: Finn Nikolaisen, Arnt Eilertsen, turleder Petter Brevik, Dan Åge Hoem, Janne Hoem, Sissel Røsand, Espen Nådland, Terje Møst, Inger Johanne Bjørnå og Arvid Aasen.

Tekst: Dan Åge Hoem

Bilder: Finn Nikolaisen

Skrevet av Ivar Vullum 31. mars 2016