Hardbakkhytta - Tverrlihytta

Fellestur KNT, Hardbakkhytta/Tverrlihytta.
Lørdag 5. mars møttes vi 6 stykker på Storbakken på Frei. Randi, Ellen, Eivind, Trude, Brith og Ketil, og kjørte samlet inn til Valsøybotn. Her satte vi feller på skiene og startet turen mot Hardbakkhytta. En hjelpsom lokalkjent tilbydde seg å ta med seg sekkene våre på skuteren sin et stykke på veien, og det sier man ikke nei til når det meste av turen går i oppoverbakke. Greit med en myk start.
Været var skiftende med alt fra strålende sol til overskyet og sterk vind. Uansett så var det flott natur!
Etter ca 4 timer kom vi frem til den ganske så innesnødde hytta, men den var heldigvis god og varm siden det hadde vært en gjeng der rett før oss.
På menyen var det deilig baccalao og et "tonn" smågodt til dessert. Gode greier! Etter hvert ble det flere omganger med yatzy, og det viste seg at konkurranseinstinktet var stort.
Søndag disket turledere opp med nystekte pannekaker til frokost. Så var det smøring av matpakke til den ca 6 timer lange dagsturen. Da hytta var ferdig striglet, satte vi kursen mot Tverrlihytta. Været var utrolig flott, med sol fra skyfri himmel og vindstille. En del knall og fall ble det, litt pga ugjevn snø, og en del pga middels balansekontroll på enkelte..;) På Tverrlihytta hadde vi en lengre pause før vi rant ned igjen til Valsøybotn. 
Vi vil takke KNT med turledere Ketil Gils og Brith Renee Stafne for en flott og minnerik tur!
Tekst og bilder: Trude Ulrich

Skrevet av Ivar Vullum 21. mars 2016