Kringelhøa rundt

Fellestur Kringelhøa rundt vart avholdt i regi av Kristiansund og Nordmøre Turistforening helga 11.-13. mars.

Oppmøte var på parkeringsplassen i Nerdalen fredag kveld. På Innerdalshytta ventet Toril Innerdal på oss med deilig suppe og nystekte rundstykker. Lørdag morgen var det oppdekt med stor frokost hvor alle smurte stor matpakke. Det er en tur på  26 km.så det gjelder å være godt rustet med niste.

Som i fjor må turlederne ha hatt spesiell  kontakt med  værguden. På morgenen  var  det -5'C,stille og sol fra  blå himmel.  Dagen før hadde sola tatt i bakkene opp Rendalen så det var på med skifellene fra start.

Avmars var kl 9 med orientering om føre og skredfare . Noen dager tidligere var det gått snøras innerst i innerdalen så turlederne ville ta forbehold  om endringer  i turprogrammet hvis behov. Turen innover Rendalen  går radig og det er pause før kneika opp til Langvatnet. Ved damhuset ved Langvatnet er det kaffe og sjokolade med obligatorisk fellesturbilde. Været er fortsatt fantastisk, stille og sol fra skyfri himmel. Her tar vi også av fellene , for no er det flatt innover før nedkjøringen til Innerdalen. Turen innover vatnet er som en drøm, blå swix og 15 cm puddersnø er en fantastisk kombinasjon. Før  Innerdalsporten er det ny pause, mange har gått denne turen mange ganger og har her sin egen stein som voktes med alle midler om nødvendig. Ned Innerdalsporten går det strykende, silkeføre fortsatt. Vel nede i Innerdalen kaller sambandet opp Innerdalshytta og anmoder om at badstua blir satt på. Vel framme blir det forfriskniger ,vafler med sunndalsgrøt,badstue. Middagen serveres klokken 8 og det er herlig treretters med soppsuppe,hjortegryte og multer med krem.

Stor takk til turlederne , Per Gaupset og Terje Møst.

Stor takk til familien  Innerdal  som åpner  hytta og tar i mot oss.

Deltakere: Inger Johanne Bjørnå, Ola Wullum, Randi Loe, Olav Loe, Arne Petter Gabrielsen, Grete Lene Serikstad, Wenche Greve, Dag Arnesen, Rigmor Holten, Svein Wågbø, Finn Nikolaisen og Johan Sættem.

Tekst og bilder Johan Sættem

Skrevet av Ivar Vullum 15. mars 2016