Langvassdalen rundt

Deltagere (fra venstre)  John Trygve Angvik, Espen Nedland, Vidar Mjelde, Per Olav Blikås, Johan Chr. Lønnechen, Inger J Bjørnå, Sissel Røsand, Terje Møst.
Deltagere (fra venstre) John Trygve Angvik, Espen Nedland, Vidar Mjelde, Per Olav Blikås, Johan Chr. Lønnechen, Inger J Bjørnå, Sissel Røsand, Terje Møst. Foto: Lars Ola Fiske

Fellestur til Langvassdalen

27. februar 2016

Veldig spente møtte vi til vår første fellestur med KNT. Litt redde for at vi ikke skulle klare å henge med, at form og ferdigheter var mye dårligere enn de andre. Syv deltagere inkludert turleder Lars Ola Fiske, drog fra Coop på Storbakken i sludd og ganske surt vær.  Stemningen ble ganske høy da vi parkerte ved Åbakken i et strålende vinterlandskap som badet i sol. En deltager til hektet seg på og vi var dermed åtte stykker som spente ski på beina og la i vei innover dalen med sol i fjeset.

Etter ca to kilometer i skuterspor, plukket vi opp den niende deltageren ved hytta hans (Per Olav Blikås, kjentmann).  Nå var det slutt på skutersporet og været hadde skiftet til snøbyger og vind.  Det hadde kommet 50-60 cm nysnø bare på de tre siste dagene.  Å være først i sporet og tråkke løype måtte nå gå på rundgang da vi dreide opp lia mot Skredin (666 moh).  Etter en liten pause hvor vær og føre ble vurdert, ble ruten vår revurdert.  Snøbyger og tåke vekslet om å være med oss på turen og sikten var ikke mye å skryte av. Selve toppen av Skredin ble sløyfet grunnet manglende sikt, vind og utfordrende føre for nedkjøring, for enkelte av oss.  Vi fortsatte rundt Kjerringnebbå og satset på en grei nedkjøring ned mot Langvatnet.  Underveis fikk vi med jevne mellomrom servert spennende lokalhistorie fra vår egen kjentmann på gruppa. Vi tok siste matpause i en sjarmerende liten høyløe før siste etappe over Langvatnet og ned til bilene.  Solen lekte litt med oss på siste biten av turen og det var nesten like fint når vi drog som da vi kom.  Selv om turen i lengde, nok ble kortere enn opprinnelig planlagt, var tiden brukt som planlagt. Vi som var «førstereis» på turen er nå helt frelst.   På tross av noe dårlig sikt, kunne vi ane et fantastisk terreng som vi alle var enige om at skulle besøkes igjen. Bedre måte å være sammen med andre mennesker fins vel ikke?  Fin gjeng å være på tur med!

Takk for en flott tur!

Skrevet av Ivar Vullum 3. mars 2016