Fellestur til Reinsfjellet

Fellestur  til Reinsfjellet lørdag 20.februar.

De aller fleste møtte opp på Frei der vi fordelte oss i biler for samkjøring. Da vi startet turen fra garasjen til Telenor var vi 15 deltagere inkludert turleder. Det var lagt opp til at dette skulle være en topptur for de fleste så var det en god blanding av fjellski og Randonee.

Turen opp fulgte veien og tok rett i underkant av 2 timer. Været var bedre enn vi hadde forventet, med det blåste ganske bra på toppen. Mye av den puddersnøen som kom uken før var nå blåst bort og det var en del harde partier på toppen. Vi søkte ly for vinden i ”hytta” som ligger rett nedenfor toppen. Her var det plass til alle og vi fikk oss en matbit og tørt tøy før vi var klare for turen ned igjen.

Vi valgte å dele oss i to grupper på vei ned. De som hadde ski og ferdigheter valgte å følge terrenget rundt strømlinjene på vei ned. Her var det fortsatt mye løssnø og de kom nok først ned. Den andre gruppen valgte å følge veien ned igjen. Det var litt hardt og ruglete etter at tråkkebilen hadde kjørt nylig, men alle kom seg fint ned.

Referent og turleder Per Morten Hjemgård

Skrevet av Ivar Vullum 24. februar 2016