Kirsti blir ny bestyrer på KNT Vangshaugen

Ny vertinne Kirsti Edøy
Ny vertinne Kirsti Edøy Foto: Liv Synnøve Hoel

En av turistforeningens flotteste turisthytter får ny vertinne. Kirsti Edøy fra Molde blir bestyrer på Vangshaugen turisthytte.

Vangshaugen turisthytte i Sunndal kommune er av de vakreste turisthyttene vi har i Norge. Idyllisk plassert ved Storvatnet i Grødalen, har turisthytta tatt imot fjellfolk i over 120 år. KNT har eid og drevet hytta siden 1934, så her er det en rikholdig historisk virksomhet som nå skal håndteres av Kirsti Edøy.

Hun kommer fra jobben som journalist i Romsdals Budstikke, og tar permisjon fra jobben for å følge en flere år gammel drøm om å være bestyrerinne på en turistforeningshytte. Kirsti Edøy er opprinnelig fra Sunndal og vender i så måte tilbake til gamle trakter.

- Jeg gleder meg til å ta imot sommerens gjester, sier Kirsti Edøy Både de som kommer over fjellet på egne bein og de som kommer opp dalen på hjul. For meg som vertinne er det viktig at Vangshaugen skal være et godt sted å komme for alle. Naturen i og rundt Grødalen med alt den byr på, kulturhistoria til Vangshaugen og den kortreiste heimlaga maten håper jeg vil lokke folk til fjells. Det skal bli en fryd å møte alle besøkende, sier Edøy.

Planleggingen er i gang

KNT Vangshaugen åpner med betjening rundt St. Hans i år og jobben med å planlegge årets sesong er allerede godt i gang. På spørsmål hvordan vi vil merke at det er Kirsti som er ny bestyrer benytter hun sjansen til å sende en takk til den forrige bestyreren Ingunn Talgø.

- Ingunn Talgø har drevet Vangshaugen godt i veldig mange år og det er med stor ydmykhet man tar over stafettpinnen etter henne. Målet er å videreføre det hun har bygd opp og så har man jo en og annen tanke om å sette sitt preg på drifta. Men det for komme etter hvert som man blir varm i trøya.

Et eventyr til sommeren

Nå er det Kirsti som skal sørge for at fotturister som kommer til hytta, etter lange dager i fjellet, vil få servert middag når vertinna klinga i bjella. Både forrett, middag og dessert - hver eneste dag. Servert i de flotteste omgivelser.

- Sommeren 2022 blir nok som et eventyr, sier Kirsti Edøy. Med alt som hører med i spennende eventyr. Jeg tror de menneskelige møtene, både med gjestene og de som skal jobbe på Vangshaugen, vil veie opp for alt hardt arbeid og lange, lange dager.

KNT Vangshaugen turisthytte er en av fire betjente hytter som Kristiansund og Nordmøre Turistforening har. I tillegg har KNT Aursjøhytta, Todalshytta og Innerdalshytta.

Vangshaugen i grønn sommerprakt
Vangshaugen i grønn sommerprakt Foto: Roar Halten

Skrevet av Roar Halten 11. mars 2022