KNT åpner alle hyttene

Rovangen på Fjordruta
Rovangen på Fjordruta Foto: Roar Halten

1. oktober åpner alle KNT sine hytter etter at det har vært reservasjoner, til tider stengte hytter og strenge tiltak siden mars 2020. 

«Dette er en gledens dag», sier daglig leder Roar Halten i Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Foreningen har, i likhet med resten av landet, ventet på denne dagen i nesten 19 måneder.  

Nå kan fjellturisten igjen dra fra hytte til hytte, uten å tenke på at det må reserveres eller at meteren må holdes mellom personer. Borte blir ordet kohorter, og turgrupper av alle slag kan igjen ferdes fritt i fjellheimen uten å tenke på de strenge restriksjonene som har vært. 

En sommer uten utbrudd 

Gode tiltak og rutiner har, sammen med en god porsjon flaks, gjort at det ikke har vært registrert noen utbrudd på noen av KNT sine hytter. «Vi er takknemlige for den innsatsen som våre hyttetilsyn og øvrige dugnadsfolk har gjort i den vanskelige tiden vi har lagt bak oss. Vi er også svært imponert over hvor flinke våre gjester har vært til å følge de råd og restriksjoner som har vært i forbindelse med koronapandemien», sier Roar Halten. 

Lokale råd må overholdes 

Norge er åpnet, og alle restriksjoner knyttet til pandemien er over. Men KNT oppfordrer alle til å følge lokale råd og tiltak, og til å sette seg inn i de enkelte kommunenes smittevernsoppdateringer. Det er fortsatt viktig med god hygiene og å holde seg hjemme om man er syk. 

Velkommen til det som er normal drift på KNT sine hytter.

Daglig leder i KNT - Roar Halten
Daglig leder i KNT - Roar Halten Foto: Gro Halten

Skrevet av Roar Halten 29. september 2021