Påskeferie på Aursjøhytta

Bestyrerne Yupin og Nils Johan stikker til fjells denne påska, og ønsker at du blir med dem til en påskeåpen Aursjøhytte.

Det vil bli fullpensjon, med snøskutertransport til hytta.

Ta kontakt med Nils Johan på 951 71 088 eller e-post: aursjohytta@knt.no for mer informasjon.

Det er værforbehold, og forbehold om nok forhåndspåmeldte gjester.

Les mer om Aursjøhytta her.

Fakta om Aursjøhytta:

  • Aursjøhytta ligger midt imellom Sunndalsøra og Eikesdalen ved den spektakulære Aursjøvegen.
  • Aursjøhytta drives av Yupin Maneewan og Nils Johan Michelsen. De har drevet hytta siden 2020.
  • Aursjøhytta har 50 senger 16 rom kafeteria/restaurant med alle rettigheter og peisestue. 2 rom som er tilrettelagt for  hund. 


Naturen i Aursjø-området er lett å gå i. Tørt og fint med lav vegetasjon, med mange gode stier og ruter, for de som ikke er så vant til å gå i fjellet. Vinters tid er det flott skiterreng, og i nærområdet er det terreng både for de som vil ha mer krevende forhold på langtur, eller for de som ønsker å holde seg i nærheten.

Det er også tilrettelagt ruter for de som går fra hytte til hytte. Dyrelivet er rikt i området, og det er ikke sjeldent at man kan se fjellrev, rein eller ryper. Aursjødammens historie er også historien om norsk vannkraft. Industriutbyggingen startet i 1913 med opptil 3000 mann på anlegget. De ble blant annet rammet av spanskesyken 1918.

Det er også mange gode fiskevann. Fiskevannene har ørret og harr. Statkraft setter ut 10 000 yngel hvert år på ca 500 gram. Vi har båter til ut leie og formidler kjøp av fiske kort.

Om høsten er det et rikt sopp- og bærområde. Høsten er også jakttid på storvilt og småvilt.

Aursjøhytta åpner sesongen til påsken fredag 26. mars 2021 til 5. april. Og starter sommersesongen med helgeåpent 4. juni- 18. juni, deretter full åpent til 29. august med helgeåpent etter behov. Fram til 10. oktober. Da er det slutt på betjeningen for 2021.Skrevet av Roar Halten 18. februar 2021