Slik reserverer du plass på hyttene

Hardbakkhytta i vinterskrud
Hardbakkhytta i vinterskrud Foto: Lars Botten

Den gamle fjellvettregelen blir nyttig når Kristiansund og Nordmøre Turistforening ønsker gjester velkommen til våre hytter.  KNT vil at du som skal bruke våre hytter reserverer plass.

Vi noterer oss alle som bruker hyttene, og får dermed en oversikt over hvilke grupper og personer som er på hyttene til enhver tid.  Da får vi også varslet andre grupper om at hytta er opptatt.

Send en e-post til turist@knt.no om du skal bo på en av hyttene våre. Fortell oss dato, og hvem som skal være der.

Følg regler og retningslinjer fra myndighetene

Vi ønsker våre gjester velkommen på våre hytter, og ønsker at alle til enhver tid følger gjeldende råd og krav som myndighetene har.

Følg reglene

Disse reglene gjelder når du skal bruke KNT sine hytter:

  • Inntil videre er det bare personer fra samme kohort som får bo på de mindre hyttene. På de større hyttene er det plass til flere kohorter.
  • Skulle noen dukke overraskende opp uten å ha reservert på forhånd, så er det viktig at sikkerheten blir ivaretatt. Dersom det er en hytte langt inne på fjellet, så er det ikke bare å avvise vedkommende, men sørge for at man bor adskilt, aller helst i hvert sitt hus. Hvis det er nært sivilisasjonen kan man henvise til reservasjonssystemet og be vedkommende ta kontakt med KNT for reservasjon.
  • Legg ikke ut på tur hvis du er syk eller småsyk. Husk at mange har svært milde symptomer med koronasmitte
  • Personer som er i karantene skal også holde seg hjemme
  • Bruk medbrakt senge- dyne- og putetrekk, lakenpost eller sovepose. Dersom sengetøyet ikke har putetrekk, så må det også medbringes og brukes
  • Utedo på hyttene kan brukes uten at gjestene bor på hytta, men husk å vaske deg med desinfeksjonsmiddel før og etterpå
  • Det er ok å kjøpe proviant fra de selvbetjente hyttene, men det er ikke lov for gjester som ikke bor på hytta å tilberede mat, koke vann, tørke klær osv inne på hyttene, eller sette seg ned inne og spise maten sin.
  • Vask deg ut av hytta.
    Viktigere enn noen gang er at den enkelte vasker godt etter seg selv. Hyttene er utstyrt med nødvendige vaskemidler. Se eget oppslag på hyttene for mere informasjon om hygiene og renhold.

Henvendelser primært på e-post turist@knt.no, men du kan også ringe vårt kontor på 716 76 937. 

Betjente hytter

For våre betjente hytter; Innerdalshytta, Vangshaugen, Todalshytta og Aursjøhytta, så vil disse forholde seg til enhver tid gjeldende bransjestandard i forhold til smittevern når de er åpne i sesong. Todalshytta er eneste betjente hytte som er delvis åpen i vintersesongen, mens Aursjøhytta, Vangshaugen og Innerdalshytta kun er åpen for selvbetjente besøk. Aursjøhytta vil også ha åpent påsken 2022, kontakt aursjohytta@knt.no for mer informasjon.

De ønsker også beskjed hvis du skal besøke dem i sommersesongen. Send e-post eller ring til: