Freikollen-diplomene er lagt ut

Vinterstemning fra Freikollen
Vinterstemning fra Freikollen Foto: Roar Halten

Det var 26154 registrerte turer på Freikollen i 2019. Nå blir flere av turgåerne hedret med diplom.

Det var 26154 registrerte turer på Freikollen i 2019. Nå blir flere av turgåerne hedret med diplom.

På tirsdagens årsmøte i Kristiansund og Nordmøre Turistforening, så ble det klart hvor mange som får diplom for 2019. 221 turgåere har gått mer enn 25 turer på Freikollen i fjor og alle disse kvalifiserer til diplom.

Einar Råket og Wenche Bach har i flere år nå holdt oversikt over gjesteboka på toppen av Freikollen. Og det er de som har gjort jobben med å føre regnskap over de som skal ha diplom.

Tradisjonen tro ble en av Freikollen-gjestene trukket ut, og vant et bilde av Nils Fiske. I år var det Oddveig Stene som vant.

Barneboka

KNT Barnas Turlag har også bok på toppen av Freikollen. I 2019 var det 13 barn som får diplomer. Dette er barn som har gått like mange turer, som de selv er gamle, eller til barn som er på Freikollen i løpet av sitt første leveår.

Hentes på Servicekontoret

Diplomene kan hentes på Servicekontoret til Kristiansund kommune i Vågeveien 4. Barna som får diplom får også en liten premie fra Kristiansund og Nordmøre Turistforening.  


Freikollen i Kristiansund. Mot sola en vårdag i november. Vi har hatt 3Sesonger siden september; høst med mye regn og mye vind, nydelige vinterdager og plutselig kom våren i november. Bildet tatt 6 november 2018.
Freikollen i Kristiansund. Mot sola en vårdag i november. Vi har hatt 3Sesonger siden september; høst med mye regn og mye vind, nydelige vinterdager og plutselig kom våren i november. Bildet tatt 6 november 2018. Foto: Ellen-Synnøve Storvik

Skrevet av Roar Halten 11. mars 2020