Drive egen turisthytte?

På Vangshaugen på Nordmøre er det trivelig. Her er det mulig å nyte stille dager.
På Vangshaugen på Nordmøre er det trivelig. Her er det mulig å nyte stille dager. Foto: Julie Maske

Trives du på fjellet og ønsker å jobbe med fjellturisme? Synes du det virker spennende å kunne styre sin egen bedrift? Kunne du tenke deg å bruke sommeren til å gi fotturister og andre besøkende gode opplevelser på ei turisthytte? Da bør du lese mer!

KNT eier og driver tre turisthytter som er betjent i sesongen fra St.Hans til 1. september. Todalshytta i Surnadal, Vangshaugen i Grødalen (Sunndal) og Aursjøhytta i vestenden av Dovre-/Sunndalsfjella (Nesset). Vi vurderer nå å forandre driftsmodell for disse hyttene, slik at de drives etter lignende modell som mange andre betjente turisthytter i Norge.

Måten hyttene drives på er at bestyrer for hyttene selv er ansvarlig for økonomi, arbeidstakere m.m., og har en fast leieavtale med foreningen. Todalshytta i Surnadal har blitt drevet slik over flere år, her er vi på jakt etter ny driver. Vangshaugen og Aursjøhytta har ikke blitt drevet etter dette konseptet, men her vurderer vi å ha samme løsning. Dette gjør at bestyrer står friere til å planlegge aktiviteter, har større mulighet til å påvirke økonomisk gevinst og selvfølgelig får et større ansvar. Vi vet at på flere hytter er det familier som har samlet seg om driften og gjerne har drevet hytter i årevis, vi ser gjerne at vi kan få til noen slike løsninger, men er åpne for forskjellige løsninger.

Høres dette spennende ut? Send noen ord til foreningen om dine tanker og idèer, så tar vi det derifra!

Harald Oppedal
Telefon: 95154119
E-post: turist@knt.no

Todalshytta
Todalshytta
Aursjøhytta
Aursjøhytta
Vangshaugen
Vangshaugen